10 tips och tricks för självförvaring som du aldrig har tänkt på

Oliver -

10 tips och tricks för självförvaring som du aldrig har tänkt på
 1. Hitta en enhet som är perfekt för dig

  Att försöka välja rätt förråd att hyra kan vara svårt, särskilt om du inte är säker på exakt hur mycket saker som får plats i varje storlek.

  Du vill också hitta ett ställe som har särskilda bekvämligheter för att se till att dina saker är säkra när de förvaras. Några av dessa bekvämligheter är övervakning dygnet runt, individuella nycklar, klimatkontrollerade enheter och autobetalningsalternativ om du planerar att använda enheten på lång sikt.

 2. Gör en inventering

  Gör en lista över allt du packar och lagrar så att du vet vad som finns i din förvaringsenhet när du packar den. Förvara en kopia tejpad på förvaringsenhetens innervägg samt en på ett tillgängligt ställe hemma, t.ex. ett säkert arkivskåp, eller lägg till dokumentet på din Google Drive eller iCloud.

 3. Organisera din packning

  Ett annat användbart tips för självförvaring är att använda färgad tejp för att tejpa upp dina lådor. Varje färg representerar ett annat rum i ditt hus eller olika typer av föremål (t.ex. rött för böcker, grönt för köksredskap osv.). Ge varje låda ett nummer och skriv sedan ner färgen, numret och innehållet i lådan på ditt inventeringsblad.

 4. Ta bilder när du packar

  Ett annat bra sätt att hålla dig organiserad (och att komma ihåg vad du har lagrat) är att ta bilder och/eller videofilmer av innehållet i din förvaringsenhet så att du kan komma ihåg exakt vad som är packat där. Dessutom hjälper bilder och video till att registrera dina föremåls skick om det skulle inträffa en olycka i förrådet, till exempel en brand eller om klimatkontrollen går sönder och dina föremål skadas.

 5. Tömma apparater

  Om du förvarar saker som gräsklippare, tvättmaskiner, torktumlare, kylskåp eller lövblåsare ska du tömma allt bränsle, olja och vatten ur dem och rengöra dem så mycket som möjligt. Ingenting stinker i ett förråd (eller kan skada dina föremål när de står länge utan att användas) som gammal bensin, olja och vatten.

 6. Skapa en tydlig väg

  När du packar ihop din förvaringsenhet är ett annat tips för självförvaring som är användbart att skapa en tydlig väg från framsidan till baksidan av enheten så att du har lätt tillgång till alla lådor och föremål. Och lägg alla föremål som du kanske ofta vill ta ut ur enheten som förvaras längst fram.

 7. Kartlägg det hela

  Ett annat tips för självförvaring är att skapa en grundläggande karta över var dina föremål är placerade. Du kan tejpa upp den inne i din förvaringsenhet bredvid din inventarielista. Rita ut var lådorna är placerade med nummer samt dina andra förvaringsföremål utan lådor så att du lätt kan hitta det du behöver när du jämför med inventarieförteckningen.

 8. Håll insekterna borta

  Använd lagerblad, myntablad, lavendel eller mynta för att hjälpa till att stöta bort insekter eller skadedjur från att komma in i din enhet.

 9. Känn till dina försäkringsrättigheter

  När du förbereder dig för att lagra dina saker bör du kontrollera och se om din hemförsäkrings täcker eventuell förlust av dina saker när de placeras för magasinering.

 10. Placera tunga saker på botten

  Tunga saker bör packas på botten av alla staplar i din enhet för att förhindra att saker välter när de är där eller när du flyttar runt saker.

  Några andra saker att tänka på när du förvarar dina personliga tillhörigheter är att investera i bra förpackningsmaterial som stark tejp som tål tid och fukt, samt starka kartonger (som faktiskt är bättre än plastlådor vid långtidsförvaring och flytt).

  Men inget av tipsen ovan gör någon som helst skillnad om du inte hittar rätt självförvaringsenhet för dig. Vi på Ztorage kan tillgodose dina lagringsbehov. Du kan enkelt boka online.

facebooktwitterpinterestemail
Få förvaringstips och erbjudanden via mail - Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!