3 bästa tips för att hålla ordning i garderoben i 2020

Daniel -

3 bästa tips för att hålla ordning i garderoben i 2020

Det nya året 2020 har precis bara börjat och redan nu börjar din garderob svämma över med fynd från mellandagsrean och januari-utförsäljningar! Att komma hemdragandes med shoppingkassar med nya kläder och accessoarer är lika spännande som det är skrämmande! För det blir ett ”mission impossible” att försöka få plats med allt – garderobsförvaring är svårt!

Att ha en överfylld garderob eller walk in closet är mångas dröm, men kan faktiskt vara precis tvärtom! Morgonen blir till en mardröm istället när den lilla tid man har går till att försöka hitta en outfit i den kaotiska röran.

Våra 3 bästa tips för att hålla ordning i garderoben:

 1. Spara eller slänga?

  En storrensing! Gå igenom hela din garderob. Detta kan vara ett ganska så överväldigande projekt. Men det måste göras! Känns det övermäktigt, dela upp det i klädkategorier istället för att dra ut alla kläder på samma gång på hög. Gå igen all byxor för sig, jackor, skjortor, skor etc.

  Välj ut och lägg undan de kläder du fortfarande älskar och med säkerhet kommer att ha på dig igen. Kanske har de slitits under året och behöver lagas? Detta hjälper dig inte bara identifiera oanvända och oönskade klädesplagg, utan det ger dig också en bättre överblick till vad som saknas i din garderob.

 2. Förvaring.

  Vintersäsongen lider mot sitt slut, men det sista du behöver är massa sommarkläder i vägen när du har bråttom på morgonen! Säsongsförvara dina kläder. Packa undan det kläder som absolut inte passar till detta väder för att skapa en bättre överblick. Även en liten lägenhet har gömda skrymslen som du kan använda som klädförvaring. Till exempel resväskor, under sängen eller varför inte se över andra rum? Här tipsar vi om bokförvaring, men det funkar lika bra att göra om till garderobsförvaring med lite hjälp av förvaringslådor.

  Om du ändå inte har utrymme för mer klädförvaring, ingen fara! Vi på Ztorage kommer och hämtar och magasinerar dina kläder för så lite som 22kr per låda per månad!* Dina saker är i tryggt förvar i våra klimat och fuktskyddade förrådsanläggningar tills du behöver dem igen. Vi erbjuder flexibla magasineringslösingar och skräddarsyr efter ditt behov. Magasinering har aldrig varit så enkelt som med Ztorage! Kontaka oss här för magasinering av kläder.

 3. Skänk bort.

  Nu när du har sorterat din garderob och de saker du valt att spara förvaras åtskilt från föregående säsong, så kommer du dock ha kvar de kläder som du först satte åt sidan. Det är nu dags att skänka bort! Ge bort kläder och accessoarer som du inte längre använder till familj och vänner, eller donera dem till välgörande ändamål. Genom att skänka oönskade saker såsom kläder, skor och väskor etc.- skapar du inte bara mer utrymme, utan gör också en insats för att hjälpa en fantastisk välgörenhet.

Här hittar du mer information om hur du skänker kläder:

Stadsmissionen Erikshjälpen Frälsningsarmen Myrorna

* vid förvaring av över 45 lådor

facebooktwitterpinterestemail
Få förvaringstips och erbjudanden via mail - Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!