3 tips till dig som ska flytta till ny universitetsstad

Bianca -

3 tips till dig som ska flytta till ny universitetsstad

Dags för dig att lämna fågelboet och börja plugga i ny stad till hösten? Vad kul! Du har mycket att se fram emot. Men innan du ger dig iväg på ditt nya äventyr så har vi några schyssta tips till dig - allt för att flytten ska gå så smidigt som möjligt. Läs vidare för att få triss i tips.

 1. Hitta en bostad

  1. Hitta en bostad

  Börja med att hitta en bostad, en viktig och ganska svår uppgift. Bostadssituationen är ju som bekant inte optimal. Speciellt inte för en fattig student med en tunn plånbok, så var därför ute i god tid för att hitta en lägenhet eller studentrum.

  Ställ dig i bostadskö (om det finns en sådan) för studentrum och kolla in olika bostadsgrupper på bland annat Blocket och Facebook! En bra idé är självklart också att gräva där man står - utnyttja dina kontakter och dina sociala medier, det är alltid någon som känner någon som känner någon.

 2. Ge bort saker du inte använder eller anordna en loppis

  2. Ge bort saker du inte använder eller anordna en loppis

  När man tittar in i sitt rum så känns det som man inte har så mycket grejer, men sekunden packandet startar så fylls bananlådorna väldigt snabbt. Undanstoppade i garderober, gamla lådor och under sängen hittar man diverse skatter från olika faser av livet. Oftast är det också de där grejerna som man aldrig använder - porslinskatter, en fruktskål eller den där såsvispen som du fick i studentpresent.

  Även om du kanske inte har någon glädje av dessa saker så är det garanterat andra som har det. Kanske är det en porslinskattsamlare som saknar just din kisse eller en hobbykock som letat efter den där såsvispen. Passa på att samla karmapoäng och jultomtefjäsk genom att vara snällt barn och ge bort sakerna till dina kompisar. Om du är mer entreprenöriellt lagd så anordna en loppis - perfekt för lite extra klirr i kassan.

 3. Hitta ett jobb

  3. Hitta ett jobb

  Ett grymt sätt att snabbt komma in i rutiner i din nya hemstad, få nya kompisar och samtidigt bygga ett professionellt nätverk är att hitta ett jobb. Ett extrajobb vid sidan om studierna kan du hitta på olika sätt, det finns flera olika jobbportaler som du kan använda dig av. StudentJob är en jobbportal som riktar sig till studenter över hela Sverige där du kan hitta jobb, få värdefulla tips och hjälp med att skriva ett professionellt CV.

Voilà, tre tips för dig som ska flytta till en ny universitetsstad serverade. Nu återstår det bara att önska dig stort lycka till med din flytt, din loppis, ditt nya jobb och skolan!

facebooktwitterpinterestemail
Få förvaringstips och erbjudanden via mail - Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!