4 enkla tips för att boka en billig sista minuten-resa

Bianca -

4 enkla tips för att boka en billig sista minuten-resa

Sista minuten-resor har blivit mer och mer populära under de senaste åren, speciellt i och med hur lätt man idag kan få tag på billiga flyg genom lågbudgetbolag. Men hur gör man egentligen för att hitta den billigaste resan? Här är har ni en guide från oss på Ztorage med våra bästa tips för att boka en billig sista minuten-resa!

Åk under lågsäsong & på arbetsdagar

Åk under lågsäsong & på arbetsdagar

Nackdelen med att åka under lågsäsong är att det finns risk för lite sämre väder, men inte nog med att det är då också är så mycket mindre människor, är även priset oftast mycket mer plånboksvänligt. Satsa på t.ex. Thailand under sommaren istället för på vintern. Ett ytterligare tips när det kommer till tidpunkt för avresa är att försöka åka på veckodagar istället för på helgen. Prisskillnaden mellan flyg eller tåg en måndag gentemot en söndag kan vara förbluffande stor.

Undvik populära resmål

Undvik populära resmål

Ju kändare resmål, desto dyrare resa. Tyvärr. Siktar du på att åka till Paris eller New York är det tyvärr stor risk för att både biljetterna, men även själva boendet, mat, utflykter osv. på plats kommer att vara ganska dyra eftersom att resmålen är så pass eftertraktade. Om du däremot siktar in dig på mer okända eller bara mindre populära resmål som någon obskyr by i Sydeuropa kan priset sjunka rejält. Dessutom är sådana destinationer ofta mycket mindre exploaterade av turism och kan ge en riktigt genuin upplevelse.

Jämför alla alternativ (även all inclusive)

Jämför alla alternativ (även all inclusive)

Okej - det må låta galet, men ibland är faktiskt all inclusive billigare än bara flygbiljetter. Så varför inte köra?! Om du ändå är ute på nätet och letar sista minuten-resor, gör dig själv en tjänst och klicka i den där lilla all inclusive-rutan och ta med det alternativet i sökningen. Ofta kostar givetvis all inclusive mer eftersom att det, som namnet antyder, inkluderar mer, men letar man tillräckligt länge stöter man ibland på erbjudanden som nästan låter för bra för att vara sanna, där all inclusive faktiskt är det billigare alternativet.

Var flexibel med flygplatser

Var flexibel med flygplatser

Många städer har fler än en flygplats vilket kan påverka priser upp och ner, och eftersom att man ofta inte riktigt vet vad man kan förvänta sig från en ny destination kan det vara bra att kolla upp om det finns en stor prisskillnad mellan att anlända till olika flygplatser - vilket det ofta gör. Om du har möjlighet är det en ytterligare fördel att vara flexibel med avreseflygplatsen! Jämför de som känns rimliga för dig, vare sig det är Arlanda och Bromma eller Malmö och Köpenhamn. Många lågbudgetbolag flyger t.ex. från Skavsta flygplats som bara ligger ca 2 timmar utanför Stockholm med bil. Om du ändå tänkt köra till flygplatsen kanske det är värt att köra lite längre och spara pengar?

Lycka till!

Råkade du ta hem för många souvenirer på resan och nu behöver hjälp med förvaring? Ztorage erbjuder både hämtning, förvaring och hemleverans samt en digital överblick utan att du behöver lyfta ett finger! Hos oss kan du förvara vad du vill, allt från flyttkartonger (som du dessutom kan få av oss) till möbler. Klicka här för att läsa mer.

facebooktwitterpinterestemail
Få förvaringstips och erbjudanden via mail - Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!