5 inredningstips för att göra ditt studentrum mysigt

Bianca -

5 inredningstips för att göra ditt studentrum mysigt

Ah, studentlivet - snabbnudlar, temafester och tentaplugg. Inte alltid så glammigt, men oftast väldigt roligt. De flesta studenter bor i studentbostäder, som korridorsrum, ettor eller kollektiv, vilket betyder att det ofta inte finns sådär jättemycket yta att jobba med inredningsmässigt. Men! Det finns alltid någonting man kan göra för att öka mysfaktorn, så här ska ni få Ztorages bästa tips på hur man inreder sitt studentboende!

Textilier

Textilier

Kuddar, mattor, filtar och gardiner kan göra så himla stor skillnad i ett rum och är nog det lättaste sättet att skapa en helhetskänsla. Textilier dämpar dessutom eko vilket ofta gör att ett rum känns mer hemtrevligt. Så bestäm ett färgtema och go nuts! Som på bilden här ovan är ett typiskt bra sätt att skapa dimensioner genom att blanda helfärgat med mönster i samma ~ish färger, eller färger som du tycker är snygga ihop. Hur gulligt med kaktusar också? Bonustips: ett bra ställe att leta inspiration om du inte riktigt vet vilken stil eller färg du vill ha är att kolla in Pinterest.

Bilder

Bilder

Många studenter flyttar till en annan stad för att studera, vilket gör att många drabbas av hemlängtan under studieperioden. Att ha bilder utspridda i sitt studenthem kan hjälpa med det och skapa en känsla av trygghet. Dessutom är det så fint att pryda sina väggar och hyllor med bilder på sina nära och kära, husdjur, favoritresemål eller vad du vill! Dessutom kan du ha olika format på dina bilder, t.ex. polaroider, kollage, förstoringar osv.

Väggdekorationer

Väggdekorationer

Även om du inte vill ha bilder kan det vara trevligt att ha någonting på dina väggar. Du kanske hellre vill ha lite tavlor, massa hyllor, flaggor eller varför inte ett skynke med nåt coolt motiv? Låt fantasin vara din begränsning - det är trots allt ditt rum och du kan göra vad du vill (så länge bovärden godkänner det, förstås).

Växter

Växter

Att invadera sitt hem med växter är ju supertrendigt just nu, och vi på Ztorage är here for it! Det finns så många fördelar med att inkorporera växter i sin inredning, inte nog med att det är riktigt snyggt och fräscht bidrar ju även växterna till renare luft genom dess omvandling av koldioxid till syre och ger dig en liten nyttig regelbunden syssla genom att vattna dem. Win-win för ditt välmående! Som student kan det vara lite knepigt med tid och/eller rutiner, så vi har även tagit fram en lista på ett par lättskötta växter. Klicka här för att läsa den!

Ljus

Ljus

Ljus är någonting som många nog förknippar med just mys. Även i denna kategori finns det många olika vägar att gå; inte nog med att du kan välja mellan doftljus, blockljus, ljusstakar osv. kan du även välja icke-eldbaserade alternativ, som t.ex. en ljusslinga eller batteridrivna blockljus för att skapa samma myskänsla. Fiffigt va?

Behöver du hjälp att förvara dina saker medan du studerar? Ztorage erbjuder både hämtning, förvaring och hemleverans samt en digital överblick utan att du behöver lyfta ett finger! Hos oss kan du förvara vad du vill, allt från flyttkartonger (som du dessutom kan få av oss) till möbler. Klicka här för att läsa mer.

facebooktwitterpinterestemail
Få förvaringstips och erbjudanden via mail - Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!