5 museum du kan besöka i helgen istället för att åka till förrådet i 2019

Ztorage -

5 museum du kan besöka i helgen istället för att åka till förrådet i 2019

Den här veckan blev det gratis att gå på museum! Istället för att hyra förråd på vanligt sätt, hyra släp och spendera helgen på en self storage-anläggning (om du nu hade tänkt göra det) vill vi tipsa om 5 museum du kan spendera helgerna på i fortsättningen, utan att det kostar en krona.

 1. Moderna Museet
  Moderna Museet

  Moderna Museet är en myndighet med det nationella ansvaret att samla, bevara, visa och förmedla modern och samtida konst. Museet ligger på Skeppsholmen i det gamla exercishuset, ett riktigt fint läge där man från restaurangen ser ut över Waxholmsbåtarna, Djurgården och Strandvägen. Konstsamlingen tillhör Europas främsta och innehåller nyckelverk av Salvador Dalí, Pablo Picasso, Meret Oppenheim och Irving Penn. Bilden är från utställningen med popkonstnären Jeff Koons hösten 2014.

 2. Hallwylska Museet
  Hallwylska Museet

  Det riktigt pampiga palatset på hamngatan 4 är Hallwylska Museet, nära både Östermalmstorg, Norrmalmstorg intill Berzelii Park och Berns. Här byggdes ett palats på 2000 m² med 40 rum åt Wilhelmina von Hallwyl och hennes man Walther (två personer?!). Förr i tiden festade man på 14 rätters middag, ostron och champagne här vilket vi tycker att inredningen tyder på(!).

 3. Nationalmuseum
  Nationalmuseum

  På Södra Blasieholmshamnen 2 ligger den här vackra byggnaden, ganska nära Moderna Museet om du hade tänkt beta av det också. Nationalmuseum är just nu stängt för renovering men har som uppgift att bevara kulturarvet med klassiska utställningar av konst och design, konst som har ställts ut på Nationalmuseum är till exempel Anders Zorn och Carl Larsson. Tills det öppnar igen 2017 vill vi på Boxgard även tipsa om restaurangen atrium som ligger i restaurangens mitt – de har riktigt goda rätter och man sitter i en häftig inglasad innergård i byggnadens mitt.

 4. Naturhistoriska riksmuseet
  Naturhistoriska riksmuseet

  Barnens favorit! Häftiga och lärorika utställningar om bland annat människans utveckling under 7 miljoner år, dinosaurier och om illegal handel med hotade djur och växter. Överlag har Naturhistoriska riksmuseet fokus på spektakulära utställningar om djur, natur och rymden såklart. Till museet hör även Cosmonova, en 3D-biograf som visar filmer om korallrev och kosmos.

 5. Östasiatiska Museet
  Östasiatiska Museet

  Östasiatiska Museet visar samlingar från Kina, Japan, Korea, Indien och Sydasien. Här pågår utställningen Staden vid Sidenvägen i skrivande stund och fram till den 28/2 – 2016, där man kan uppleva miljonstaden Luoyang under Tangdynastin och få en bild av hur människorna hade det där för mer än tusen år sedan. Museet ligger på musei-kolonin Skeppsholmen, intill Moderna Museet.

facebooktwitterpinterestemail
Få förvaringstips och erbjudanden via mail - Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!