5 saker att tänka på när du letar lägenhet i Stockholm!

Måns -

5 saker att tänka på när du letar lägenhet i Stockholm!

Att hitta bostad i Stockholm är långt ifrån lätt. Vi på ZTORAGE arbetar med modern magasinering och vill underlätta med allt som har med flytt och bostadsletandet att göra. Här kommer fem tips som kan hjälpa dig i “bostadsdjungeln”.

1. Ställ dig i bostadskön

Det bästa man kan göra för att få ett långsiktigt boende är att ställa sig i bostadsköer. Alla som fyllt 18 år och har ett svenskt personnummer kan registrera sig i Bostadsförmedlingen Stockholm. Det finns även ytterligare möjligheter att ställa sig i kö hos enskilda fastighetsbolag där man inte behöver ha fyllt 18 år. Vårt bästa tips är att ställa sig i så många köer som det går och så snabbt som möjligt!

2. Ta kontakt med alla du känner!

Det är väldigt få som hittar boende i Stockholm på exakt samma sätt. Många hittar vägar som de först inte tänkt på. En kontakt leder ofta till en annan vilket gör alla kontakter viktiga! Berätta för alla du möter att du söker bostad, kanske vet de någon som hyr ut eller hör något som senare kan hjälpa dig!

3. Lägg upp ett inlägg i Lägenheter I Stockholm

På Facebook finns massvis av sajter där människor lägger ut inlägg där de hyr ut lägenheter och bostäder. Den största heter Lägenhet I Stockholm och hittas här. Det kommer dagligen ut förslag på boenden. Letar du boende är en bra idé att göra ett snyggt inlägg där du förklara vem du är och vad du letar efter.

4. Var beredd på att gå ner i storlek

Oavsett om man flyttar till eller inom Stockholm så bör man vara beredd på att gå ner i storlek. Kvadratmeterpriserna och hyrorna är ofta skyhöga. Det kan då var billigare att förvara dina saker på en annan plats än i lägenheten. För att spara pengar erbjuder vi på ZTORAGE upphämtning och förvaring av era saker som inte får plats. Vill du spara pengar och plats tryck här.

5. Börja plugga

Det finns massvis av lägenhetsköer som går att nå genom att vara student. Ska du plugga eller om det finns en kurs som du alltid velat ta men aldrig tagit så kan det vara läge nu! Som student får du ofta infinna dig i att ha ett mindre rum och att alla dina saker inte kan få plats. Vill du ha mer plats i ditt studentrum kan du använda dig av ZTORAGEs mecenatkod som går att hitta här.

facebooktwitterpinterestemail
Få förvaringstips och erbjudanden via mail - Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!