5 steg för den bästa vårstädningen

Måns -

5 steg för den bästa vårstädningen

Efter en lång vinter börjar äntligen vårsolen att titta fram. När det börjar bli vår kan det vara skönt att göra en ordentligt vårstädning hemma. Här får du 5 tips inför vårstädningen.

1. Bjud in några kompisar!

Städning blir mycket roligare om man gör det tillsammans! Bjud in några kompisar, sätt på lite bra musik och ta ett ryck tillsammans. Det går snabbare, blir roligare och ni kan unna er något när ni är klara.

2. Gå igenom garderoben

Kläderna som använts under resten av året är inte längre aktuella och vår och sommarkläderna ska användas flitigt. Se till att byt ut det som inte ska användas för att ha mer plats åt kläderna för rätt säsong. Långbyxorna ska bytas mot shorts, kavajen mot t-shirt och kängorna mot sneakers, se till att det finns plats i garderoben!

3. Dammtorka

En vårstädning är ingenting utan en riktig dammtorkning av alla ytor och utemöbler som man inte använt sedan förra året. Torka även av alla hyllplan, matbord och köksytor med en dammvippa och använd sedan en fuktig trasa för att samla upp allt damm.

4. Dammsug

Sätt upp alla stolar på borden och dra ut mattorna ut på gården, allt ska dammsugas! Skillnaden som dammsugningen gör för ett hus eller en lägenhet är enorm, och att göra en ordentlig dammsugning på våren är ett måste. Tänk på att det är viktigt att komma åt överallt och ta en extra titt efter damm som brukar samlas i hörnen.

5. Rensa ut förrådet!

Det finns ingenting som är så tråkigt som saker som ligger och skräpar. När det kommer till vårstädning så måste man rensa ut så mycket som möjligt. (Ni kommer att tacka er själva). Släng allt gammalt som legat och skräpat under de kalla månaderna och gör plats för varmare dagar. Är det saker som behöver ställas av till vintern så hjälper vi på ZTORAGE till med magasineringen. Hos oss frå du alltid gratis upphämtning och lådor att packa i. Se vårt erbjudanden här.

Lycka till med vårstädningen!

facebooktwitterpinterestemail
Få förvaringstips och erbjudanden via mail - Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!