5 viktiga tips för långtidsförvaring

Oliver -

5 viktiga tips för långtidsförvaring

Långtidsförvaring skiljer sig från korttidsförvaring på flera sätt. Vi lär dig hur du på rätt sätt förvarar dina tillhörigheter under en längre tid.

Det finns många olika scenarier där människor behöver förvara sina tillhörigheter under en längre tid. Ibland kanske du behöver ställa undan ett föremål, andra gånger packar folk ihop hela sitt liv och förvarar det av skäl som långtidsresor, utplacering eller att bo utomlands under en viss period.

Tyvärr kan det vara stressigt att bestämma vad man ska göra med sina saker när man är borta hemifrån i månader (eller år). Oavsett om du är på väg ut på ett europeiskt äventyr eller en husvagnsresa genom Sverige är det sista vi vill att du ska oroa dig för dina tillhörigheter i ett långtidsförvar är det sista vi vill att du ska göra.

Beroende på dina omständigheter kan det vara mest vettigt att göra dig av med din bostad och förvara alla dina ägodelar i ett förråd. Faktum är att det finns många fördelar med att hyra förråd för att säkra dina saker under en längre tid. Att spara pengar och få sinnesfrid är de två viktigaste fördelarna med självförvaring. Men innan du kastar in allt i enheten och åker iväg ska du först läsa dessa tips om långtidsförvaring.

Packningstips för långtidsförvaring

 1. Fråga dig själv hur mycket saker du behöver förvara

  När du bestämmer vad du ska göra med dina saker när du är borta ska du först och främst fundera på dina behov. Behöver du en liten enhet för att förvara din osäkra utomhusutrustning medan du reser? Föredrar du att lagra alla dina tillhörigheter för att slippa betala hyra för din lägenhet? Förvaringsenheter finns i alla storlekar för att passa dina omständigheter, men den enhet du slutligen hyr måste vara meningsfull. Rådfråga oss för att vara säker på att du hyr tillräckligt med utrymme för att få plats med allt i enheten på ett bekvämt sätt.

 2. Se till att föremålen för långtidsförvaring är ordentligt packade

  Om du packar och förvarar dina tillhörigheter på rätt sätt kan du se till att de är säkra när du är borta. Att ta sig tid att packa väl verkar vara ett tillräckligt enkelt tips, men det kan inte nog betonas. Se till att brytbara föremål är väl förpackade och att lådorna är staplade på rätt sätt. Håll lådor och möbler borta från golvet när det är möjligt. Felaktig förvaring av dina saker, även på kort sikt, kan leda till onödiga skador och stress.

 3. Använd ett klimatkontrollerat förvaringsutrymme vid behov

  Egendom som är klimatkänslig, till exempel elektronik eller trämöbler, bör förvaras i en klimatkontrollerad enhet. Dessa kostar visserligen lite mer, men den ökade kostnaden kan ge sinnesro i och med att du vet att dina tillhörigheter inte utsätts för extrema temperaturer när du är borta. Om du kommer att vara borta i mer än en säsong rekommenderas att du förvarar dina föremål i en klimatkontrollerad enhet. Att förvara ett helt hushålls tillhörigheter under extrema temperaturväxlingar och väderförhållanden har sina egna risker att ta hänsyn till.

 4. Köp en rese- och förvaringsförsäkring för säkerhets skull

  För att lägga till ytterligare ett lager av säkerhet kan du undersöka en försäkring för de föremål du förvarar när du är borta. Undersök dina nuvarande riktlinjer för din policy för att avgöra om det krävs någon ytterligare försäkring när du hyr din enhet. Du vill försäkra dig om att din försäkring täcker tillhörigheter som lagras utanför och i en långtidsförvaringsenhet.

 5. Utse någon att titta till dina tillhörigheter då och då

  Du kanske vill utse en lokal person som kan besöka lagringsenheten för din räkning om behovet uppstår. Denna person skulle kunna skicka en sak till dig från din lagringsenhet om du bestämmer dig för att du behöver den medan du är borta. Han eller hon skulle också kunna reagera snabbt om det finns något problem som behöver åtgärdas för tillfället. Detta är särskilt viktigt om du förvarar en bil i några månader. Om däcken fortfarande sitter på plats och batteriet finns i bilen kan det hjälpa till att avvärja förtidsskador av att bilen står stilla om du tar en sväng med bilen för att köra en sväng.

facebooktwitterpinterestemail
Få förvaringstips och erbjudanden via mail - Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!