8 av våra coolaste kollegor inom branschen för hemleverans

Ztorage -

8 av våra coolaste kollegor inom branschen för hemleverans

Ofta skriver vi om tips för att spara tid, plats och pengar. Mer sällan uppmärksammar vi våra kollegor inom branschen för "smarta tjänster hem till dörren". Hemleverans är på gång inom alla branscher – inte bara inom magasinering. Snart tror vi nämligen att precis allt kommer gå att få hem till dörren på en mängd coola sätt.

Är det för att vi människor är lata? Ja, lite kanske, men även för att samåkning och transport blir mer effektivt och billigare. Tänk dig att 50 människor själva kör hem mat i 50 bilar. Jämför sedan med att 1 bil kör hem mat till 50 människor. Det blir alltså bättre för människa och miljö om det görs rätt. Vi företag inom branschen vill ju gärna slösa så lite som möjligt på resurser.

 • Urb-it

  Hemleverans på en timme, hur låter det? Det är urb-its löfte till sina kunder. Ett stort gäng "urbers" (t.ex. studenter som vill tjäna extra pengar) tar ditt paket hem till dig. De går till fots, cyklar eller åker tunnelbana – utan påverkan på miljön. Kunden får sitt paket inom 1h efter att köpet gjorts på nätet.

 • Baghitch

  Visste du att 55 % av alla bilar som kör på Sveriges vägar är tomma? I alla fall om man räknar bort personen som kör. Baghitch kopplar ihop dessa 55 % med personer som vill skicka saker över landet. Det gör att man kan skicka saker billigt och resa gratis, om man har plats ledig i sin bil. Bra för miljön och dig – delningsekonomi at its best!

 • Wolt

  Mat hem till dörren är i och för sig ingen nyhet. Pizza har körts hem till folk sedan urminnes tider, det har vi sett på film. I raden av appar för mat som just nu konkurrerar tycker vi att finska Wolt utmärker sig. Tjänsten är snyggt byggd och de för en kommunikation som andas service. Skönt team som är bra på att bygga varumärke. Big up Wolt!

 • Sellpy

  Rensa ur din garderob med Sellpys tjänst. De skickar en påse hem till dig som du fyller med kläder du inte vill ha. Sedan säljer de dem åt dig, så delar ni på vinsten. Smart va?

 • Instabox

  En smart lösning för frakt är Instabox. De har ställt ut postfack på kiosker som Pressbyrån och 7/11. Har du nära till en butik och vill få ett paket samma dag är det ett bra alternativ. Samma gäller här som i det tidigare exemplet. Bättre att bilen åker till en butik med 50 postfack, istället för att bilen åker runt till alla 50 olika adresser!

 • Uber

  Uber är världens största bolag inom taxi, men äger trots det inte en enda taxi själva. För de som ännu känner till det kopplar de ihop kunder med chaufförer genom en app. Utan att ha lagt en krona på köpt reklam har über vuxit till att vara värt $50 miljarder USD. De har kört ut allt från glass, hemstädning och kattungar till sina kunder.

 • Glue

  En digital nyckel öppnar upp för en hel del möjligheter för hemleverans. I samarbete med Ica och postnord kan de göra det möjligt med leveranser rätt in i kylskåpet. Glue tar e-handel ett steg längre från dörren in i hemmet.

 • Gordon delivery

  En ny aktör för hemleverans i Sverige är Gordon Delivery. I likhet med urb-it har de personliga leveranser från e-handel direkt hem till dig som kund. Under julen 2015 sysselsatte de bl.a. nyanlända med att dela ut granar som köpts på nätet. Ett fint initiativ värt att uppmärksammas tycker vi!

Vill du ha upphämtning och hemleverans av lådor, en stol eller byrå? Räkna ut ditt pris här!

facebooktwitterpinterestemail
Få förvaringstips och erbjudanden via mail - Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!