Behov av magasinering ökar i takt med stigande bostadspriser

Ztorage -

Behov av magasinering ökar i takt med stigande bostadspriser

Nyligen presenterades statistik från SvD Näringsliv i samarbete med svensk mäklarstatistik. Tydligt är att bostadsköpare i Stockholm söker sig allt längre ut från innerstaden för att hitta intressanta objekt. I Skärholmen som tidigare inte varit ett särskilt attraktivt område har bostadspriserna ökat med 80% på två år. I Spånga-Kista har priserna ökat med 42% i genomsnitt och hamnar på en andraplats i Stockholm.

Dyrast är Östermalm, Gamla Stan och Vasastan i vanlig ordning med 88.000 kr i snittpris per kvadrat. Stockholm, Lidingö och Solna är de kommuner med dyrast snittpris per kvadratmeter – där ligger priserna på 52-65 000 kr per kvadratmeter.

"I takt med att priserna ökar och kvadrat-meterpriserna blir dyrare blir det allt viktigare att optimera sin boyta. Magasinering är ett bra sätt att frigöra plats hemma. Vi ser en ökad efterfrågan från bostadsrättsägare som inte har körkort, bil eller tiden att köra till en traditionell self-storage anläggning" – menar Christian Johannesson, affärsutvecklare på Ztorage.

"Stockholm som har Sveriges dyraste kvadratmeterpriser är den stad i Sverige där behovet av magasinering är som störst. Utöver de stigande kvadratmeterpriserna byggs även många nyproduktioner utan förråd, därför väljer många att använda sig av magasinering som förvaring istället."

facebooktwitterpinterestemail
Få förvaringstips och erbjudanden via mail - Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!