Behöver du mer plats för dina möbler?

Oliver -

Behöver du mer plats för dina möbler?

Om ditt hem känns lite trångt och rörigt kan det vara dags att tänka om när det gäller utformningen av ditt rum. Om du inte är säker på hur du ska gå tillväga för att ordna om möblerna kan den här artikeln hjälpa dig! Vi diskuterar tips för att maximera golvytan och organisera med stil.

Maximera utrymmet i vardagsrummet genom att flytta möblerna från väggarna

Ett sätt att maximera utrymmet i vardagsrummet är att flytta möblerna bort från väggarna. Detta skapar en öppen och luftig känsla i rummet. Du kan också prova att rotera dina möbler för att skapa ett nytt utseende. Om din soffa är vänd mot tv:n kan du prova att vrida den så att den vänder sig mot fönstren i stället. På så sätt kan du få ut det mesta av det naturliga ljuset som kommer in i rummet.

En annan sak du kan göra är att hänga upp en spegel på väggen. En spegel reflekterar ljuset vilket bidrar till att lysa upp rummet runt omkring den. Detta kan tyckas vara en märklig plats för dina möbler, men kom ihåg att detta bara är förslag - du behöver inte göra allt på en dag!

Flytta om möblerna för att få mer golvyta

Om du är i behov av mer utrymme kan du överväga att arrangera om dina möbler. Du kanske kan frigöra lite extra utrymme genom att flytta runt på möblerna eller genom att använda möbler som fungerar som förvaringsutrymme. Här är några tips om hur du kan ordna om ditt hem:

  • Börja med att mäta det utrymme du har att arbeta med. Detta hjälper dig att avgöra hur mycket utrymme du har och hur många möbler du kan få plats med i rummet.
  • Tänk på dina behov och önskemål när du ordnar möblerna. Se till att det finns tillräckligt med utrymme för att gå och sitta, och glöm inte att lämna plats för trafikflödet.
  • Experimentera med olika upplägg tills du hittar ett som fungerar bäst för ditt utrymme och dina behov. Du kanske vill prova att rita upp en.
  • Lägg till hyllor för att visa upp dekorationer och böcker.

Håll ordning med korgar, lådor och hyllor för att förvara kläder, skor, leksaker etc. så att de är utom synhåll men ändå lätt åtkomliga när du behöver dem!

För saker som kläder, skor, leksaker och andra saker kan du försöka använda korgar, burkar och hyllor för att hålla dem organiserade. Genom att hålla dem utom synhåll men ändå tillgängliga när du behöver dem blir de lättare att hitta och det är mindre sannolikt att de försvinner eller glöms bort. Dessutom hjälper det dig att hålla ditt hem snyggt!

Om du har ont om utrymme kan du försöka använda en garderob eller ett skåp för att förvara överflödiga möbler. På så sätt kan du frigöra golvyta och få ditt hem att se mindre rörigt ut. Om du inte har en garderob eller ett skåp som är tillräckligt stort kan du överväga att hyra ett förråd för att förvara dina extra möbler.

Ett annat alternativ är att sälja eller donera dina överflödiga möbler. Detta kan vara ett utmärkt sätt att rensa upp i hemmet och tjäna lite extra pengar på samma gång! Se bara till att ta bilder av dina möbler innan du säljer eller donerar dem, så att du har något att visa potentiella köpare eller donatorer.

Hyr ett förråd hos Ztorage för alla möbler som inte får plats i ditt hem

När du har ont om utrymme är den enklaste lösningen att hyra ett förråd hos oss på Ztorage. Vi har en mängd olika storlekar att välja mellan, så du kan hitta den perfekta passformen för dina möbler. Dessutom är våra enheter klimatkontrollerade, så dina tillhörigheter kommer att förbli i gott skick. Kontakta oss idag för att få veta mer!

facebooktwitterpinterestemail
Få förvaringstips och erbjudanden via mail - Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!