Compact living förvaring | Hur organiserar man en liten lägenhet

Oliver -

Compact living förvaring | Hur organiserar man en liten lägenhet

Det kan vara svårt att bo i en liten lägenhet när det känns som om varje kvadratcentimeter av utrymmet är upptaget. Men med lite kreativitet och organisation kan du få din lilla lägenhet att kännas rymlig och bekväm. Här är några tips på hur du bäst utnyttjar det utrymme du har.

Mindre är mer

Vi har alla en tendens att samla på oss saker. Oavsett om det är en växande hög med skräppost eller en samling slumpmässiga föremål under sängen kan skräp snabbt ta över en liten lägenhet. Håll koll på onödiga inköp och se om du verkligen behöver allt du har innan du lägger till något nytt i blandningen.

Maximera väggen

Att använda väggen som förvaringsutrymme är ett bra sätt att öka utrymmet i en liten lägenhet. Nyckeln är att få allt att se attraktivt och minimalistiskt ut. Använd öppna hyllor i stället för stängda skåp, och överväg att lägga till flytande hyllor eller möbler med flera användningsområden om du behöver mer utrymme.

Gör det mesta av varje kvadratcentimeter

Dra full nytta av i alla hörn och vrår, särskilt under sängen. Du kan till och med använda hushållsartiklar tillsammans för att skapa smarta förvaringsalternativ med flera användningsområden. Stapla till exempel böcker på varandra för att skapa en vertikal rad av färgglada hyllor.

Tänk utanför boxen

Du behöver inte köpa nya möbler eller dekorationer till din lägenhet. Du kan hitta kreativa lösningar på förvaringsproblem genom att omorganisera det du redan har. Om du till exempel har ett tomt hörn kan du försöka sätta dit en hög bokhylla, som du också kan använda dela rummet.

Var flexibel

Om du kan vara flexibel när det gäller hur du använder ditt utrymme kommer detta att bidra till att du får ut det mesta av att bo i en liten lägenhet . Ett soffbord kan till exempel fungera som middagsbord eller arbetsbord under dagen.

Hållbar utformning

Om du gillar att fylla din lägenhet med växter och blommor, se till att du väljer små krukor och vaser som passar. Detta är ett bra tillfälle att omfamna ett hållbart liv genom att odla egna grönsaker eller örter på en fönsterbräda.

Maximera utrymmet i ditt sovrum

I en liten lägenhet kan du spara mycket utrymme genom att inte ha en separat garderob. Använd i stället baksidan av dörren för att hänga upp kläder och skor så att du alltid vet var de finns. Gardiner kan också användas för att skapa avskildhet samtidigt som du maximerar utrymmet i ditt sovrum.

Magasinera sakerna som blir över

Det kan vara enkelt att hyra ett förråd för att förvara dina saker. Förvaringsutrymmen finns i alla former och storlekar, så du kan hitta ett som passar dina behov. De är också ett utmärkt sätt att skydda dina tillhörigheter från skador eller stöld. Vi på Ztorage hjälper dig gärna att magasinera dina saker i Stockholm.

Slutsats

Så där har du det: åtta tips för att organisera en liten lägenhet. Genom att följa dessa tips kan du få ut det mesta av ditt bostadsutrymme och skapa ett bekvämt och funktionellt hem.

facebooktwitterpinterestemail
Få förvaringstips och erbjudanden via mail - Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!