Compact living | Några tips om hur du utnyttjar platsen

Oliver -

Compact living | Några tips om hur du utnyttjar platsen

Fördelar med att bo litet

En av de största fördelarna med att bo i ett litet utrymme är att det kan vara billigare. Du kan spara på din månadshyra eller ditt lån och du har mindre att städa och underhålla. Dessutom kan ett kompakt boende göra dig mer uppmärksam på dina ägodelar och hjälpa dig att leva en mer minimalistisk livsstil.

Nackdelar med att bo småskaligt

Det finns vissa nackdelar med att bo småskaligt. Det kan vara svårt att ta emot gäster eller skapa utrymme för sammankomster i det lilla utrymmet, särskilt om du bor ensam eller tillsammans med en annan rumskamrat

Hur du får ut det mesta av ditt kompakta hem

Om du undrar om ett kompakt boende är rätt för dig kan du överväga följande:

  • Hur ofta vill du ta emot gäster?
  • Kommer du att ha tillräckligt med förvaringsutrymme för dina möbler?
  • Vill du bo tillsammans med en partner eller ensam?
  • Kan du anpassa placeringen av dina möbler och ägodelar så att du får ut det mesta av det som finns tillgängligt?

Funkar 55 kvm för 5 personer?

Det beror på människorna. Om de är bekväma med ett minimalt liv och kan hålla sig till ett stramt schema kan det fungera. Men om någon behöver mer utrymme eller vill ha mer privatliv är det kanske inte den bästa lösningen.

Så här löser man compact living

Nu när du har förstått fördelarna och nackdelarna med ett kompakt boende är det dags att ta fram en plan för att få ut det mesta av ditt utrymme! Här är några tips:

  • Använd möbler med flera användningsområden: Ett litet utrymme kan kännas öppnare om du använder möbler som har flera syften. Till exempel en säng som också fungerar som soffa eller ett soffbord med förvaringsutrymme under.
  • Maximera det vertikala utrymmet: Använd hyllor, skåp och hyllor för att förvara dina saker vertikalt i stället för att ta upp värdefull golvyta.
  • Lägg till personlighet med tillbehör: Några välplacerade accessoarer kan få ett litet utrymme att kännas mer inbjudande. Välj tillbehör som speglar din personliga stil och ger rummet lite färg och personlighet.
  • Håll det rent: Renlighet är viktigt i alla utrymmen, men särskilt viktigt i små utrymmen. Se till att du har rätt förvaring för att hålla rummet snyggt och organiserat så att du inte behöver flytta runt saker varje gång du vill använda något.

Hyr ett förråd om du behöver mer plats hemma

Om du börjar få ont om plats i ditt hem kan du överväga att hyra ett förråd. Förvaringsutrymmen kan ge dig extra utrymme för att förvara dina tillhörigheter, och de kan vara en bra lösning för kort- eller långtidsförvaring.

facebooktwitterpinterestemail
Få förvaringstips och erbjudanden via mail - Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!