Flytt av företag inom Stockholm

Oliver -

Flytt av företag inom Stockholm

Företag i Sverige

Sverige har under en lång tid varit ett framgångsrikt land när det kommer till tillväxt av företag. Titta till exempel på IKEA eller på H&M som är jättar över hela världen inom sin kategori. Det finns idag cirka 1,2 miljoner företag i Sverige.

Statistiskt sett har alltså var tionde person ett företag. Dock är 96% av alla dessa bolag ganska små och har högst 10 anställda. Stora företag finns det inte lika gott om utan av alla 1,2 miljoner företag är det bara 0,1% av dom som har fler än 250 anställda. Men istället är det dessa giganter som sitter på 40% av den totala omsättningen. Vanligaste företags branscherna är fiske, jord- och skogsbruk. Kort därefter kommer teknik, ekonomi, juridik och vetenskap.

Att ha företag i Stockholm

Där finns många fördelar med att ha sitt kontor i Sveriges huvudstad Stockholm. Ett centrum för många talanger som kommer ur högskolor och universitet. Människor från andra länder och ett driv från svenskar som jagar toppen.

Eftersom Stockholm är Sveriges största stad sett till hur många människor som bor där, finns där också flest kunder att arbeta med. Därför kan det vara strategiskt smart att placera sitt kontor där så att man har närmre ut till sin kundmarknad. Stockholm ligger också bra placerat, inte så långt ifrån mitten av Sverige.

Finns bra förbindelser och den största flygplatsen i Sverige. Vilket givetvis innebär för ett företag med kontor på andra platser i Sverige att det är lätt att ta sig till huvudkontoret som oftast är i Stockholm. Men det är inte bara guld och gröna skogar för den som väljer att placera sitt kontor i Stockholm.

Det är den dyraste platsen att ha sitt företag framförallt om kontoret ligger centralt. Höga omkostnader ger färre möjligheter att lägga pengar på annat. Även om det är lättare att finna fler kandidater så kräver anställda också ofta en bättre lön. Därför väljer många företag att delas flytta sina företag utomlands eller att man arbetar hemifrån på distans.

Företag i utlandet eller på distans

Många företag som från början valt att starta upp i Sverige har sedan valt att flytta utomlands. 1 av 10 företag de senaste åren har gjort denna flytt och det har resulterat i att många arbetsmöjligheter för svenskar har försvunnit. Däremot kan det vara fördelaktigt för ett företag att placera sitt företag utanför Sverige och Sveriges höga skatter. Många andra länder som till exempel Malta som många svenska bolag helt eller delvis har flyttat sina kontor till har en mycket lägre företagsskatt.

Men man måste inte flytta företaget utomlands för att finna lösningar om att spara pengar i bolaget. I dessa speciella omständigheter som händer runt om i världen idag på grund av Covid-19 pandemin har det varit väldigt tufft för både anställda och arbetsgivare. Restriktioner som gör att man inte kan ta sig till eller arbeta på sin arbetsplats.

Marknaden har förändrats och för många företag är det svårt att ha ”business as usual”.

Men något positivt kom ur detta som många företag som normalt sätt aldrig skulle gå denna väg började göra och det var att låta sina anställda eller anställda nya kollegor på distans. Möjligheten med att arbeta på distans hemifrån har öppnat upp många möjligheter för människor som inte kunnat ta sig till arbetet på grund av pandemin. Dessutom har det haft andra ekonomiska fördelar för företagen själva. Man behöver inte längre ha stora kontor och köpa massor av möbler och utrustning som datorer. Istället kan var och en arbeta hemifrån med deras egna utrustning. Få mer tid till annat eftersom man inte behöver som många spendera långa resor fram och tillbaka från jobbet. Dessutom är det väldigt bra för miljön då det innebär mindre utsläpp.

Flytta sitt företag i Stockholm

Det är inte ovanligt att företag i Stockholm väljer att flytta inom staden. En del företag har behov av mindre arbetsyta och kanske väljer ett kontorshotell eller företag som expanderar och väljer att skaffa sig ett större kontor. Vill man hitta billigare arbetsplats väljer man att flytta längre ut från centrum av Stockholm men populärast är förstås att bo inne i stan för företaget som har möjlighet till det.

Magasinera när du flyttar kontor inom Stockholm

Att flytta från ett ställe till ett annat kan vara lite omständligt. Ska man flytta till ett mindre kontor kanske man behöver ha sina grejer undanstoppad någonstans.

Givetvis vill man inte fylla sin arbetsyta med grejer man inte använder utan många väljer istället att magasinera sina saker. Vi på Ztorage i Stockholm kan hjälpa dig med din flytt. Prata med oss för att få hjälp med magasinering i Stockholm.

Dina saker blir säkert förvarade inte bara säkra från stöld och liknande men också från förstörelse så som mögel och fukt. Så när du som företagare är redo att expandera har du kvar alla dina grejer som du lämnade dom.

Även företag som expanderar kan dra nytta av detta. Kanske man vill uppdatera inredningen på kontoret och istället för att slänga möblerna kan man magasinera dom i förråd så att man kan få en bättre användning för dom i framtiden.

Att flytta kommer inte bara med frågan om vad man ska göra av alla grejer. Det är ofta hårt arbete att flytta på möbler och tunga maskiner. Ztorage erbjuder också flytthjälp. Perfekt att få assistans då vi kommer ut till utflyttstället, hjälper till och bära ut grejerna till flyttbilen för att sedan bära in det i förrådet. Sedan när det är dags för in-flytt av prylarna kommer vi igen och hjälper till med flytten.

Så träng inte ihop er på kontoret och skapa små gånger mellan alla lådor och gamla grejer. Placera det ni inte behöver i förrådsutrymmen som är billiga att hyra. Bevara trivseln på jobbet genom att hålla det städat och rent. Förvara undan gamla dokument som bara ligger och skräpar eller de gamla trasiga stolarna som ni inte fått tid till att reparera.

Spara tid och skapa en positiv arbetsmiljö med magasinering.

facebooktwitterpinterestemail
Få förvaringstips och erbjudanden via mail - Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!