Flytt inom Stockholm

Oliver -

Flytt inom Stockholm

Populära Stockholm

Sveriges huvudstad Stockholm är den största staden i Sverige och dit många väljer att flytta eller besöka av olika anledningar som arbete och familj eller som turistdestination. Bland turismen som kommer till Sverige är Stockholm den mest attraktiva platsen att åka till. Det finns mängder av intressanta museum och nöjesfält. Många klubbar och barer för en festligare resa. Fina hotell från alla stora hotellkedjor. Gott om shopping från världens alla märken och mycket mer.

Men det är inte bara turisterna som lockas till Stockholm utan även svenskarna själva väljer att flytta till Stockholm

Att flytta för arbete till Stockholm

Stockholm har ett stort utbud på möjligheter då många företag har valt att ha sina kontor där eller åtminstone sina huvudkontor. Därför är det inte ovanligt att människor som bor på andra ställen i Sverige hittar arbetsmöjligheter i stor stan och väljer att flytta dit för att kunna ta ett jobb. Det finns gott om jobb och i de flesta branscher men man får komma ihåg att där är också ganska många människor som också söker jobb.

Utbildningar och skolor i Stockholm

Det finns en uppsjö av olika utbildningar att ta i Stockholm så för familjen som väljer att flytta till Stockholm med barn kommer det finnas massor av förskolor, skolor, gymnasium samt högskolor och universitet. Bland annat finns Stockholms universitet, KTH och Handelshögskolan att plugga på. För familjen som har mindre barn ska man ansöka om en plats för förskola först efter man har folkbokfört sig till Stockholm.

Hyra bostad och hitta ett ställe att bo i Stockholm

Stockholm kan vara ganska dyrt att bo i trots lönerna som ofta. Därav har man ändå råd att bo i Stockholm trots dom något högre priserna dock har man kanske något mindre kvar efter hyran beroende på vilken lön man har. Det är inte bara kostnaden för boende som kan vara tufft i Stockholm men även att hitta ett boende. Visst är det en stor stad där det finns många lägenheter och hus men där är också många människor som ska få plats i dessa bostäder. Det bor mer än 1 miljon människor i Stockholm så man kan förstå att det är lite trångt. Det är långa köer på att hyra speciellt om man ska hyra förstahandskontrakt kan det ta flera år. Många flyttar in på en sådan nivå att byggnationen av nya byggnader inte hänger med. Priserna öka och det gör det inte lättare att hitta något inom budgeten.

Det finns en del privata hyresvärdar i Stockholm men framför allt är det vanligast att man går via det större företagen som erbjuder uthyrning av hyresrätter och studentboenden. Några av dessa är bland annat Svenska bostäder, Skandia fastigheter och Stockholmshem.

Köpa sig ett boende i Stockholm

Givetvis är det dyrare att köpa en bostad i Stockholm jämför med andra platser i Sverige och kanske får man välja att bo några mindre för samma peng som annars skulle ge mer plats. Priserna stiger med jämna mellanrum och är värt att hålla ett vakande öga på om man planerar att köpa något i Stockholm men man kan räkna att om du ska köpa en villa i Stockholm kommer den kosta ungefär 50 000 kr per kvadratmeter.

Var i Stockholm vill man bo?

Denna fråga besvaras bäst beroende på vem man pratar med och hur behoven ser ut för den som ska flytta inom eller till Stockholm. Kom ihåg att man inte behöver bo på Södermalm för att bo i Stockholm. Där finns stadsområden något längre ut som är lätta att pendla mellan med hjälp av tunnelbanan. Stockholm har också många förorter man kan flytta till för att ännu mer få ner bostadspriserna.

Något som kan vara bra att tänka på när man väljer bostad är att man bor inom gångavstånd från en tunnelbanestation. Då är det lätt att transportera sig runt. Det finns förstås buss men kan innebära många byte och långsam framfart.

För den som har möjlighet att bo inne i det mer centrala delarna i Stockholm har man också tillgång till diverse el scootrar man kan enkelt nyttja för att transportera sig från ett ställe till ett annat. För familjen som flyttar till Stockholm vill man också ha relativt nära till skolor för barnen men det är vanligt att även barn åker kollektivtrafik och tar sig själv fram och tillbaka från skolan. Kan dock vara bra om det inte är för långt. Kommer vara väldigt tröttsamt för barnen att åka en timma enkel väg till skolan. Ett populärt alternativ är att cykla bara. Det kan många gånger till och med gå snabbare än kollektivtrafik som fastnar på alla stationer som dom lämnar av folk på och i trafikköer.

Förrådsuthyrning och magasinering i Stockholm

Ska man flytta inom Stockholm eller kommer som ny till stan och har många grejer, möbler och andra prylar kan det vara bra att förvara sina saker som inte får plats i ett förråd. Det kan vara att man behöver mer plats precis när man flyttar in och måste samtidigt göra sig av med sitt tidigare boende. Då är det perfekt att köra på magasinering för att förvara det man inte vill få in i nya boendet direkt. Stockholm har massvis med olika magasinerings och förvaringsalternativ att välja på. Det är ganska billigt, lätta avtal där man kan få schyssta paket på sin förvaring. Sen är dom också fräscha och framför allt är dom säkra. Många företag som anordnar magasinering erbjuder också flytthjälp. Det är ett utmärkt sätt att få hjälp med sin flytt. Vi på Ztorage hämtar både upp och hjälper till att lämna dina saker när du behöver dom. Det är ett slitsamt jobb att flytt och för den som provat på det innan vet vad jag pratar om. Bära tunga soffor i smala trappor. Springa upp och ner hur många gånger som helst inte bara när man ska flytta ut men också när man flyttar in. Därför är bärhjälp ett superbra hjälpmedel och bättre även då om man kan få lite extra plats när man flyttar in att ha sina grejer i ett förråd.

facebooktwitterpinterestemail
Få förvaringstips och erbjudanden via mail - Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!