Flytta till hus - Checklista & saker att tänka på

Oliver -

Flytta till hus - Checklista & saker att tänka på

Den är inte lätt att flytta. Det finns så många saker att tänka på och det kan vara överväldigande att försöka hålla reda på allt. Därför är det viktigt att ha en checklista med tips att följa. Genom att följa dessa enkla steg gör du processen mindre stressig och mer organiserad.

Här är några saker som du bör tänka på när du flyttar till ett nytt hus:

 1. Gör en lista över allt du behöver göra
 2. Detta kan tyckas vara en självklarhet, men det är viktigt att göra en lista över allt du behöver göra innan du börjar packa. Det hjälper dig att hålla dig organiserad och på rätt spår.

 3. Börja packa tidigt
 4. Vänta inte till sista minuten med att börja packa. Börja några veckor i förväg så att du inte blir stressad.

 5. Gör dig av med allt du inte behöver
 6. Innan du börjar packa går du igenom dina saker och gör dig av med allt du inte behöver eller vill ha. Det gör det lättare att packa och sparar utrymme i ditt nya hem.

  Du kan också magasinera de sakerna du inte behöver just nu.

 7. Packa det viktigaste i en separat väska/låda
 8. Packa en separat väska med allt du behöver under de första dagarna i ditt nya hem. Detta inkluderar saker som toalettartiklar, kläder och sängkläder.

 9. Märk allt
 10. Om du märker dina lådor blir det mycket lättare att packa upp dem. Se till att märka dem med det rum de går in i och vad som finns i den specifika lådan.

 11. Anlita en professionell flyttfirma
 12. Att anlita ett professionellt flyttföretag gör ditt liv mycket enklare. De kan ta hand om alla tunga lyft och se till att dina ägodelar packas säkert.

 13. Teckna hemförsäkring
 14. Innan du flyttar in i ditt nya hem bör du teckna en hemförsäkring. Den skyddar dina ägodelar om något skulle skadas under flytten.

 15. Ändra din adress
 16. Glöm inte att ändra din adress. Du vill inte missa någon viktig post!

 17. Ha en plan för uppackning
 18. När du väl har flyttat in i ditt nya hem är det dags att börja packa upp. Men innan du gör det ska du se till att du har en plan. Annars kommer du att sitta fast med en massa lådor i vardagsrummet!

 19. Ta god tid på dig
 20. Att flytta är en stor sak och kan vara överväldigande. Så ta god tid på dig och försök inte att göra allt på en gång.

Genom att följa dessa enkla tips kommer du att vara i ditt nya hem innan du vet ordet av!

facebooktwitterpinterestemail
Få förvaringstips och erbjudanden via mail - Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!