Home staging- tips för att göra ditt hem mer attraktivt för försäljning

Ztorage -

Home staging- tips för att göra ditt hem mer attraktivt för försäljning

Home staging eller ibland även kallat Home Styling är det engelska ordet, som vi även lånat in i svenskan, och menas rensa upp och snygga till sitt hem för försäljning. Det för att förbättra det upplevda värdet för potentiella köpare. Staging är en hel industri där fastighet möter inredning. Om du ska sälja eller funderar på att sälja din bostad, är home staging ett smart sätt att inte bara få ditt hem sålt snabbare, men också till ett högre pris!

Professionella "homestagers" och home styling- företag finns troligen i där du bor, om du kollar runt lite. Men det är också fullt möjligt att göra jobbet själv, särskilt om du ett öga för det estetiska och / eller vill spara pengar. Hursomhelst, magasinering är a och o för processen. Den första regeln för home staging är att se till att ditt hem är fritt från högar med grejer och upplevs organiserat. Detta innebär att din myntsamling och gamla möbler måste bort. Du behöver inte flytta ut för en home staging utan kan fortfarande bo kvar i ditt hem, men töm ut det så mycket som möjligt. Till exempel förvarar du dina saker i tryggt förvar genom att hyra ett förråd.

Home staging handlar om att göra så att ditt hem ser så neutralt och rymligt ut som möjligt för potentiella köpare. På så sätt kan de föreställa sig själva hur deras egna möbler och familjefoton skulle se ut i varje rum. Håll personliga tillhörigheter utom synhåll och minimera mängden "saker" runt huset i allmänhet. Se till att allt är rent och snyggt- skrubba bort smuts och eventuellt mögel i badrum och kök, använder doftljus eller luftrenare runt om i huset/ lägenheten etc.

Beroende på din budget, kan du också uppdatera saker som gamla tapeter, fixturer, köksapparater och sängkläder. Ett nytt lager av neutral färg kommer fräscha upp varje rum och luftiga gardiner som släpper in så mycket dagsljus som möjligt när du har vising. Se till att syftet med varje rum är tydligt. Till exempel, har du extra rum du endast använt som ett extra förråd tidigare- gör om det till ett snyggt hemmakontor! Om layouten på vardagsrum och matsal är öppen och odefinierad, använd möbler till strategiskt skärma av varje del för markera syfte- ställ till exempel soffan så ryggen är mot matsalen, inte tvärtom.

Kom också ihåg att utsidan är lika viktigt som insidan, och kan vara avgörande för köparens första intryck av ditt hem. Byt ut eller fräscha upp din veranda eller trädäck och se till att trädgården är fri från oklippt gräs/ ogräs och snygg och prydlig.

Potentiella köpare vill ha ett hem med gott om förvaringsutrymme, och de kommer helt säkert att öppna dina garderober. Så att proppa dem fulla med grejer du vill dölja från andra rum kommer inte att fungera. Men ingen fara, det är här vi på Ztorage kommer in! Vi ser till att all din home staging verkligen lönar sig genom att förvara dina saker så länge du behöver. Och om du inte omedelbart behöver dem för ditt dagliga liv, varför inte magasinera dem hos oss under denna övergångsperiod tid så leverar vi dem till din nya adress när det passar dig.

Du sparar såväl tid som pengar. Vi hämtar upp dina saker gratis i Stockholm. Vi erbjuder flexibla magasineringslösingar och skräddarsyr efter ditt behov. Du betalar endast för den yta du använder. Det är tryggt och säkert att använda Ztorage. Våra förrådsanläggningar är säkerhetsklassade samt fukt och klimatskyddade. Dina ägodelar är försäkrade från det att vi hämtat dem från din dörr och våra logistiska partners DHL och Best är kvalitetssäkrade.

Plus, att bo med minimalt med saker i en ljus och fräsch miljö kan ju inte annat än inspirera dig till att fortsätta på det sättet i ditt nya hem!

facebooktwitterpinterestemail
Få förvaringstips och erbjudanden via mail - Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!