Homestyling – Öka värdet inför försäljningen av din bostad

Oscar -

Homestyling – Öka värdet inför försäljningen av din bostad

Homestyling, även kallat homestaging, innebär att man rensar upp och snyggar till sitt hem inför en försäljning. Syftet är att förbättra det upplevda värdet för potentiella köpare. Staging är en hel industri där fastighet möter inredning. Om du ska sälja eller funderar på att sälja din bostad, är homestaging ett smart sätt att inte bara få ditt hem sålt snabbare, men också till ett högre pris!

Det finns mängder av professionella “homestagers” och homestyling-företag att anlita. Ibland är det dock fullt möjligt att göra jobbet själv, särskilt om du ett öga för det estetiska och/eller vill spara pengar. Nedan kan du läsa ett par tips för att få till din homestyling:

  • Beroende på din budget kan du uppdatera saker som gamla tapeter, fixturer, köksapparater och sängkläder. Ett nytt lager av neutral färg kommer fräscha upp varje rum och luftiga gardiner som släpper in mycket dagsljus kan ge mycket när du har visning.

  • Se till att syftet med varje rum är tydligt. Till exempel, har du ett extra rum du endast har använt som ett förråd tidigare, gör om det till ett snyggt hemmakontor! Om layouten på vardagsrum och matsal är öppen och odefinierad, använd möbler till strategiskt skärma av varje del för markera syfte - ställ till exempel soffan så ryggen är mot matsalen, inte tvärtom.

  • Kom också ihåg att utsidan är lika viktigt som insidan, och kan vara avgörande för köparens första intryck av ditt hem. Byt ut eller fräscha upp din veranda eller trädäck och se till att trädgården är fri från oklippt gräs/ogräs och snygg och prydlig. Blommor och växter som placeras ut på olika ställen i bostaden kan bidra mycket till att höja stylingen en extra nivå.

  • Något som är viktigt att tänka på vid homestaging är att se till att ditt hem är fritt från onödiga grejer och upplevs organiserat. Homestaging handlar om att göra så att ditt hem ser så neutralt och rymligt ut som möjligt för potentiella köpare. På så sätt kan de föreställa sig själva hur deras egna möbler och familjefoton skulle se ut i varje rum. Håll personliga tillhörigheter utom synhåll och minimera mängden saker runt om i bostaden i allmänhet. Se till att allt är rent och snyggt och städa gärna en extra gång.

  • Potentiella köpare vill ha ett hem med gott om förvaringsutrymme, och de kommer helt säkert att öppna dina garderober. Så att proppa dem fulla med grejer du vill dölja från andra rum kommer inte att fungera. Här kan vi på ZTORAGE hjälpa till genom att hämta upp och magasinera de sakerna du inte behöver. Vi ser till att all din homestaging verkligen lönar sig genom att förvara dina saker så länge du behöver. Vi hämtar upp dina saker gratis i Stockholm och erbjuder flexibla magasineringslösningar som vi skräddarsyr efter ditt behov. Hos oss betalar du bara för den yta du faktiskt använder och sparar såväl tid som pengar. Mer service för samma pris som traditionell magasinering, visst låter det bra? Tryck här för att läsa mer.

Lycka till med stylingen av ditt hem!

facebooktwitterpinterestemail
Få förvaringstips och erbjudanden via mail - Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!