Hur man organiserar barnens sovrum - 15 enkla steg

Oliver -

Hur man organiserar barnens sovrum - 15 enkla steg

De här 15 stegen hjälper dig att gå igenom varje del av processen. Genom att följa varje steg får du ett rent och snyggt rum för ditt barn.

Släng allt skräp

Det första steget är också det mest uppenbara. Innan du kan börja organisera allting ska du ta bort allt skräp. Släng trasiga leksaker, kläder som inte går att bära och skolpapper som de inte vill behålla.

När du har tagit bort skräpet kan du se hur mycket saker du behöver lagra eller donera.

Gå igenom alla kläder

När allt skräp är borttaget kan du sortera igenom deras kläder. Kläder är det främsta problemet i barnrummen. Det är så lätt att samla på sig fler kläder än de behöver.

Du kan göra detta i sektioner - sortera först i lådorna och sedan i garderoberna. Eller så kan du välja att göra allt på en gång.

Skapa tre högar:

Behåll - Det här är kläder som ditt barn fortfarande har på sig under den aktuella säsongen.

Donera - Kläder som inte längre är säsong och som inte kommer att passa ditt barn nästa år. Det kan också vara kläder som ditt barn inte vill ha på sig eller som det inte tycker om. Om du inte har mycket extra förvaringsutrymme kan du överväga att donera extra kläder.

Förvara - Lägg undan eller förvara kläder som du vill lämna över till ett annat barn eller kläder som har ett stort känslomässigt värde.

Förvaringspåsar av tyg med handtag fungerar utmärkt för förvaring av barnkläder. Använd förvaringspåsar med en praktisk etikettficka på framsidan så att du enkelt kan hålla reda på vilka storlekar du lägger i varje påse. Du kan också vika ihop påsarna för att förvara dem när de inte används och spara utrymme.

När du hittar kläder som är för slitna eller fläckiga för att användas slänger du dem. Om det inte går att bära ska du inte donera det.

Sortera bland leksakerna

Nästa största projekt blir att sortera alla leksaker i dina barns rum.

Om du uppmuntrar ditt eller dina barn att sortera leksakerna tillsammans med dig är det troligare att de lär sig att hålla sitt rum rent på egen hand. Använd detta som ett undervisningsmoment och hjälp dem att förstå hur man släpper trasiga saker som inte längre intresserar dem.

Behåll bara leksaker som antingen har en djup känslomässig koppling (som deras favoritbjörn) eller saker som de tycker om att använda för tillfället.

Längre fram i den här guiden hittar du några tips och idéer för förvaring av leksaker.

Organisera alla böcker

När du vet vilka leksaker du behåller kan du rikta ditt fokus mot barnens böcker.

Om du har plats att förvara alla dina böcker, lägg märke till hur mycket utrymme du har kvar för framtida böcker. Om du får slut på utrymme tar du inte in fler böcker förrän du ger bort några.

Förvara värdefulla böcker i behållare med låsbara lock. Du vill skydda boken från eventuella skadedjur eller olyckor.

Släng pappren

Papper är en av de saker som ackumuleras och verkar växa som en levande sak. Du kommer troligen att slänga nästan alla papper.

Städa ut under sängen

När städade du senast under sängen? Det är nästa steg för att organisera barnens rum.

  • Det kan hjälpa att flytta runt sängen så att du kan nå allt under den.
  • Dra ut allting och lägg eller släng det.
  • Det här steget leder dig rakt in i nästa steg: att städa allt på djupet.

Rengör allt

Innan du lägger undan allting torkar du av och rengör alla ytor. Dammsug eller moppa under sängen. Damma av topparna på byråerna.

Allt kommer att se snyggare - och mer hygieniskt - ut i ett fläckfritt rum.

Skapa nya förvaringslösningar

Nu när du har rensat ut varje enskilt föremål bör du ha en ganska god uppfattning om vad du behöver förvara.

Gör en lista och börja skapa skräddarsydda förvaringslösningar för ditt barns sovrum.

Behöver du mer bokförvaring? Kanske behöver du en plats att förvara LEGO eller en plyschsamling. Du hittar idéer för båda senare i den här guiden för organisering av barnrum.

Skapa lådor med minnen

När du sorterar bland alla böcker och papper kommer du att hitta små saker som ditt barn klamrar sig fast vid som minnen.

Skapa en minneslåda och säg till ditt barn att det får behålla det som ryms i lådan. Detta är perfekt för konst som de skapar, foton och små presenter som de får från familj och vänner.

Rensa ut skrivbord och lådor

Nu när du har städat och sorterat nästan allt är det dags att tömma lådorna i rummet. Gör samma donera/skräp/behåll-sortering som du har gjort för allt annat.

Innan du lägger tillbaka allt i lådorna, torka dem och skapa nya förvaringssystem som lådorganisatorer.

Håll topparna på byråer och skrivbord fria från extra saker

När du går igenom och skapar dina nya förvaringssystem, motstå uppmaningen att förvara saker ovanpå byråer och skrivbord.

Det verkar som om horisontella ytor är magneter för oorganiserade högar av saker. Om du gör det till en punkt att alltid hålla dem rensade kommer du att tvinga fram nya organisationsvanor.

Byta ut trasiga möbler

När du ändå håller på att bara ha användbara saker i barnens rum, bör du även uppmärksamma möblerna. Byt ut eller laga trasiga möbler.

Överväg också att ersätta använda möbler med alternativ som har ytterligare förvaringsmöjligheter.

Leta efter förvaringsbänkar eller ottomaner med plats för böcker, leksaker eller skor.

Bädda sängen

När du har lagt undan allt i dina nya förvaringssystem, bädda sängen. Den här finishen kan få hela rummet att se renare och mer polerat ut.

När du bäddar sängen ska du göra en inventering av allt som ditt barn förvarar i sängen. Hur många gosedjur eller böcker tar upp plats?

Försök att hitta bättre platser för alla dessa saker, så att sängen blir lättare att bädda i framtiden.

Flytta om möblerna

Att flytta om möblerna är frivilligt, men det kan ge nytt liv åt rummet.

Att ändra sängens och byråens placering kan också ge ditt barn mer lekutrymme.

Om du väljer att ändra på möblerna ska du tänka på trafikflödet. Lämna utrymme för säkra gångvägar.

Skapa underhållsuppgifter

Slutligen ska du skapa sysslor som underhåller det nyligen rengjorda och organiserade rummet.

Det här är de sysslor som ditt barn kan göra för att hålla rummet rent:

  • Bädda sängen varje dag.
  • Ställ undan leksaker.
  • Plocka upp och lägga undan kläder.
  • Slänga allt skräp.
  • Ge bort leksaker som de inte gillar eller leker med längre.

Den här guiden är en bra utgångspunkt för alla föräldrar som vill städa och organisera sitt barns sovrum. Den täcker allt från sortering av saker till att skapa nya förvaringslösningar och underhållsarbeten. Genom att följa dessa tips kan du skapa ett mer organiserat och funktionellt utrymme för ditt barn som gör städningen till en barnlek.

Om Ztorage

Ztorage erbjuder en helhetstjänst för förrådsuthyrning där det du vill förvara hämtas upp och transporteras till vår säkra lagercentral. Dessutom erbjuder vi en 5-stjärnig kundtjänst för att ge dig den bästa upplevelsen vi bara kan. För om vi ska vara ärliga, visst har du roligare saker att lägga tid på än magasinering?

facebooktwitterpinterestemail
Få förvaringstips och erbjudanden via mail - Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!