Life-hack: Hyr ut din bostad och boka en sista minuten-resa

Måns -

Life-hack: Hyr ut din bostad och boka en sista minuten-resa

Har du inte bokat någon resa i sommar? Grattis – då har du chansen att göra något smart. Allt fler turister söker sig till Sverige varje år. Ett bra sätt att finansiera sin semester är att hyra ut sitt eget boende. Det kan alltså vara guldläge att hyra ut på korttid och boka en resa i sista minuten. Så här kan du gå tillväga:

1. Hyr ut din bostad i sommar

Passa på att hyra ut din bostad under tiden du vill resa, t.e.x. genom Samtrygg, Qasa, Renthia eller Airbnb. Det kan bli ett bra sätt att få in en extra slant eller helt finansiera din semester om budgeten är tajt. Här kan du se statistik över Airbnb uthyrning i Stockholm från Airdna.co.

Om du sitter på ett sommarhus kan du tjäna en bra slant på att hyra ut det. Stugor med natursköna lägen är populära bland t.ex. tyska och holländska turister. Be en granne snällt att sköta hantering av nycklar eller använd tjänster som Keybutler för maximal service. Det är just under sommaren som du kan få bäst betalt för din bostad. Det är även en bonus att ditt hem är bebott, för att undvika inbrott under semestertider.

2.Rensa upp innan du hyr ut och maximera värdet

Gör en enkel homestyling för att få upp priset på den bostad du vill hyra ut. Välj en solig dag att ta fina foton på bostaden och lägg upp den på valfri sajt för korttidsuthyrning. Testa alla datum under sommaren – du kan sedan välja eller välja bort de som vill boka in sig. Kanske finns det billiga biljetter som matchar de datum du vill resa?

Det kan vara bra att rensa upp hemma innan man hyr ut. Det är trevligare för gästen och du undviker att kära ägodelar förstörs eller hamnar i oordning. Saker du är extra rädd om kan vi på ZTORAGE förvara. Värt att veta är att vi kan hämta upp i hela Stockholms-området. Kontakta oss här för att få ett prisförslag på magasinering.

3. Hitta ett prisvärt resmål

Fördelen med unika resmål är att de ofta är billigare än resor som är “mainstream”. York i England, Albanien och Montenegro är några tips. Annars kan man spara både pengar och semesterdagar till de mörka månaderna i vinter. Då är Etiopien, Nicaragua, Indien och Laos prisvärda platser att åka till. Se vad du får för per dygn för din lägenhet och anpassa din budget till det! För fler tips se Momondo’s lista över 11 toppdestinationer på frammarsch 2017.

4. Lura flygbolagen

Det finns en mängd sätt att lura till sig billiga flyg. Här är några tips från Ben Schlappig, som tillhör en växande grupp av “travel hackers”.

  • Boka ungefär 60 dagar i förväg, samma dag eller några dagar i förväg.
  • Räkna på varje avgift innan du bokar
  • Förstå strategierna bakom flygens prissättning
  • Välj ovanliga avgångsdestinationer
  • Skapa egna rutter med en mix av globala och lokala flygbolag
  • Boka direkt på flygbolagens hemsida, snarare än genom sökmotorer
  • Skaffa flera bonuskort, spendera minsta möjliga belopp och få förmåner

Läs hela hans intervju i Vice här How to travel the world when you’re broke

Lycka till med att hyra ut i sommar!

facebooktwitterpinterestemail
Få förvaringstips och erbjudanden via mail - Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!