Magasinera möbler

Oscar -

Magasinera möbler

Ska du magasinera möbler och vill veta vad som behöver göras innan? Nedan följer ett par tips för att undvika att dina saker tar skada!

Klä in i bubbelplast

Föremål som är känsliga för fukt gör du bäst i att klä in i plast. Det är bra att göra om det skulle råka regna när de ska bäras till bilen. Tänk även på att linda in möbler och annat i t.ex. bubbelplast och filtar. Det gör att de blir mycket bättre skyddade mot stötar. Bubbelplast är bra både mot fukt och stötar, men glöm inte att tejpa fast plasten ordentligt. För bord räcker det att linda in bordsben för att skydda.

Gör rent allt noga

Vid förvaring och flytt är det bra att göra rent möblerna innan – damm och smuts kan skava mellan plast och t.ex. trämöbler. I värsta fall kan det förstöra ytan på träet. Se därför till att göra möblerna helt rena innan du magasinerar!

Skydda golv och dörrkarmar

Det är inte bara själva möblerna som du gör klokt i att skydda. Även annat i ditt hem kan behöva lite omsorg – t.ex. dörrkarmar och golv. Trånga passager kan stötas emot när möbler flyttas. Vill du vara helt säker kan du tejpa fast skydd på dina dörrkarmar!

Montera isär det som går

Soffor och sängar kan ibland vara så stora att de varken går att bära eller att få in i hissen. De flesta möbler går idag att montera isär vilket underlättar när möblerna ska bäras ut ur lägenhet. Försök att montera isär dem så gott det går så blir möblerna både lättare och enklare att få igenom dörrar.

Skaffa bärhjälp

Vissa möbler kan vara oerhört tunga och det är därför en dålig idé att försöka bära dem själv. Bjud över några kompisar som hjälper dig att bära så kan undvika skador på både möblerna och din rygg. Det är också billigare än att hyra in bärhjälp, ofta räcker det med en pizza som tack för hjälpen.

Vi på Ztorage kan hjälpa dig med förvaringen av dina möbler. Vi hämtar upp möblerna från din dörr och transporterar dem till vårt lager. Kontakta oss här för prisförslag.

Lycka till med din förvaring!

facebooktwitterpinterestemail
Få förvaringstips och erbjudanden via mail - Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!