Magasinera och 7 andra tips inför att ni ska flytta ihop

Ztorage -

Magasinera och 7 andra tips inför att ni ska flytta ihop

Magasinera är bara en av alla saker man ska tänka på när man flyttar ihop. Två hem ska bli ett och det finns mycket som behöver fixas. Det är viktigt att planera både ekonomiskt, praktiskt och psykologiskt. Många av våra kunder behöver magasinera när man flyttar ihop. Därför ger vi här några tips att tänka på:

 1. Släng det du kan

  Tänk på att man inte behöver spara precis allt. Det kan vara skönt med en nystart utan allt för mycket prylar. Fundera över vad du kan sälja på blocket eller ge bort.

 2. Flytta inte in – flytta ihop

  Det är viktigt att alla ska känna sig hemma i det nya hemmet. Om en av er flyttar in till den andra kan det vara bra att möblera om. Skapa tydliga frizoner för var och en. Det är härligt att vara tillsammans, men också viktigt med egentid. Man kan behöva slänga eller magasinera möbler för att få plats!

 3. Skapa plats för barn

  Om din nya sambo också har barn kan det bli många på liten plats. Se till att ge barnen egna zoner de också. Tänk på att det är en utmaning för alla att flytta till mindre.

 4. Bråka aldrig om disken…

  Bråk om vardagssysslor tär på förhållandet. Gör ett schema för hushållssysslorna och låt barnen vara med. Då lär de sig ta ansvar från tidig ålder.

 5. Eller ha kul när ni diskar tillsammans!

  Tråkigt behöver inte alltid vara tråkigt. Diska, städa och tvätta kan bli kul tillsammans. Passa på att prata och umgås under tiden!

 6. Adressändra

  Glöm inte att adressändra, så du får all viktig post. Den du inte får digitalt alltså.

 7. Att magasinera är faktiskt bra!

  Självklart tycker vi det är jättebra att magasinera (oväntat?). Men det kan vara ett bra sätt att få mer plats. Ärvda saker, barnens teckningar och möbler kan behöva ett tryggt andra hem.

 8. Enklaste sättet att avskärma

  Här har vi det enklaste sättet att avskärma en liten lägenhet. Det kommer från våra amerikanska kollegor makespace. Placera soffan vid fotändan på sängen – klart.

facebooktwitterpinterestemail
Få förvaringstips och erbjudanden via mail - Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!