Magasinera vinterdäck i 2021

Ztorage -

Magasinera vinterdäck i 2021

Mellan den 1 december 2020 till och med 31 mars 2021 är det lag på att använda vinterdäck om det är vinterväglag – snö, is eller frost – på någon del av vägen. Det är ännu inte riktigt dags att byta till sommardäck för i år, med det är iallafall ingen snö! Dock är det kanske dags att börja tänka reda nu på Förvaring av vinterdäck till nästa säsong.

Som alla med bil är väl medvetna om, att förvara dessa stora skrymmande föremål kan vara ett himla besvär! Och är ni flera i familjen med bil krymper utrymmet ganska snabbt. Men visste du att om du inte förvarar dina vinterdäck ordentligt, kan du faktiskt förkorta livslängden på dem?

Smuts och kemikalier kan göra att däcken åldras i förtid, får sämre grepp och på så sätt blir farliga i trafiken. Det är därför viktigt att tvätta av däcken ordentligt innan man ställer undan dem för säsongen. Om däcken inte får en grundlig rengöring kan både friktionsförmågan och gummits mjukhet försämras helt i onödan.

Det är därför viktigt att se till att få bort asfalt, salt och kemikalier som har fastnat på däck och fälgar. Det finns specialborstar till detta att köpa på Biltema eller bensinstationer, men man kommer även långt med en gammal diskborste! Vanligt diskmedel fungerar också utmärkt, men det finns särskilt tvättmedel att köpa. Se till bara att skölja bort rester av starka rengöringsmedel från däck och fälgar när du är klar.

Förvara dina däck inomhus på en sval och torr plats. En torr källare är ett bättre alternativ än ett garage eller ett utomhusförråd som kan utstå drastiska förändringar i temperatur och luftfuktighet. Förvara aldrig dina däck utomhus, inte ens under även under skyddsplast eller liknande. Då gummit med all säkerhet kommer att spricka.

Allra bäst är såklart att förvara dina däck i ett fukt och klimatskyddat förråd, som våra förrådsanläggningar på Boxbard! Då är du garanterad att dina däck återlämnas i exakt samma skick som när du ställde in dem. Våra förrådsanläggningar är dessutom säkerhetsklassade och dina däck är försäkrade från det att vi hämtat dem från din dörr! Du slipper dessutom all in- och utlastning, samt att bära in och ut sakerna och våra logistiska partners DHL och Best är kvalitetssäkrade.

Kom även ihåg att det det första man bör göra när man byter från vinter- till sommardäck är att kontrollera att däcken har tillräckligt med mönsterdjup som ligger inom, men gärna väl över, den lagliga gränsen. För sommardäck gäller 1,6 mm och vinterdäck 3,0mm. Är däcken mer än 10 år gammalt så bör de bytas ut helt och hållet, även om mönsterdjupet fortfarande är inom ramarna. Däckens gummi åldras och blir mer oflexibla och håliga med tiden. Det minskar då däckets väggrepp och slitstyrka.

Ta för vana att kontrollera däckens mönsterdjup och lufttryck ofta. Korrekt lufttryck för dina däck står i bilens instruktionsbok. Däcken presterar bättre och blir säkrare att köra med rätt lufttryck och bra mönsterdjup, extra viktigt om du kör bil mycket. Glöm inte att kolla lufttrycket även i reservdäcket!

Vi på Ztorage erbjuder flexibla magasineringslösingar och skräddarsyr efter ditt behov. Vi hämtar och leverar i det flesta delar av Stockholm som Södermalm, Östermalm, Vasastan, Kungsholmen, Lidingö, Nacka, Hägersten, Bromma, Solna, Sundbyberg och Danderyd. Vi finns också i Uppsala och nu även i Eskilstuna!

Välkommen att kontakta oss för förvaring av dina vinterdäck här!

facebooktwitterpinterestemail
Få förvaringstips och erbjudanden via mail - Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!