När förrådsuthyrning är lösningen

Oliver -

När förrådsuthyrning är lösningen

Kontorshyran är ofta en väldigt stor kostnad för ett företag. Framför allt om du som företagare vill ha ditt kontor i ett bra läge. Då kan det kännas väldigt onödigt att betala samma dyra kvadratmeterpris för lagerutrymmet som du gör för kontorsytan. Men det finns andra lösningar – du kan enkelt hyra ett förråd till företagets saker. Det blir troligen en billigare lösning och den är definitivt mer flexibel eftersom du kan öka och minska ditt förrådsutrymme i takt med att behovet förändras. När du precis fått en stor leverans kan du hyra mycket utrymme och i takt med att ditt behov minskar kan du minska ditt förrådsutrymme.

Rätt förutsättningar för din förvaring

När du hyr ett förråd kan du välja mellan några olika lösningar beroende på ditt behov. Beroende på vad du ska förvara är det smart att välja ett uppvärmt och bevakat förråd med god ventilation. Då kan du vara säker på att företagets saker inte tar skada under tiden de förvaras. En felaktig förvaring som leder till att du måste kassera en massa är definitivt inte bra för företagets ekonomi.

Bekvämt med upphämtning

Med möjlighet att beställa upphämtning och utkörning av dina saker får du en väldigt bekväm lösning. Det gör att du alltid har tillgång till dina saker med kort varsel och slipper bekymmer och kostnader för att hyra släp eller lastbil för att hämta dina saker.

Kontorsflytt

I samband med att ett företag byter kontor är det ofta mycket att tänka på. Ibland passar inte de gamla möblerna på det nya kontoret, men de fungerar fortfarande och kan komma till användning om företaget växer senare. Kanske blir ni ”kontorslösa” under en period när ni flyttat ut från det gamla kontoret, men ännu inte kommit in i det nya. Att då förvara skrivbord, stolar och andra möbler på ett bra sätt så att de inte skadas är viktigt. För ni vill ju inte behöva köpa nya möbler bara för att de gamla blivit skadade under förvaringen.

Ska någon vara borta ett tag?

Mycket av det vi har på kontoret finns digitalt och ofta behöver den som ska vikariera tillgång till det. Men titta dig omkring på din arbetsplats – det finns ofta en hel del som faktiskt är dina saker som inte en vikarie behöver.

När du går på föräldraledighet eller är borta av någon annan anledning från kontoret vill du kanske ta hem dina personliga saker. Men det finns säkert material från något tidigare projekt eller minne från någon kick-off eller annat jobbrelaterat som du inte lika gärna vill ta hem. De sakerna kommer bara att vara i vägen för någon annan och kartongen där du packar ner det kommer bara att ta onödig plats på kontoret.

Downsizing av kontoret

Behovet av antalet arbetsplatser kan variera kraftigt över tid i ett företag. Inte minst nu när vi har vant oss vid att arbeta på distans och många kommer vilja göra det även i fortsättningen. Men det kanske är svårt att idag förutse hur många arbetsplatser och vilka andra utrymmen ni behöver ha på kontoret framöver. Behövs större fikautrymme, soffor och kreativa ytor eller behöver ni fler arbetsplatser med skrivbord?

Skapa en flexibilitet genom att förvara era möbler under tiden ni testar er fram. Ni kan även skapa en mer flexibel kontorsmiljö genom att i takt med att verksamhetens krav förändras också förändra inredning och möblering av kontoret med det ni har förvarat.

Genom att förvara de möbler du inte behöver just nu kan du lätt få tillgång till de när ni behöver de igen. Utan de långa leveranstider som många möbelföretag har idag. Och ni slipper köpa nytt varje gång vilket är bra både ekonomiskt och miljömässigt.

Viktigt att förvara saker rätt

Att ha viktiga papper stående i en fuktig källare eller på lagret som inte är uppvärmt är inte så lyckat. Dina viktiga papper blir snabbt förstörda om de förvaras på fel sätt. Det samma gäller möbler, inte minst stoppade möbler som skrivbordsstolar, fåtöljer och soffor. Och om de står i ett utrymme som du inte har uppsikt på hela tiden kan de lätt skadas om det exempelvis skulle bli en vattenläcka.

Arkiv och bokföring

Det finns tydliga regler för hur länge saker måste sparas när det kommer till bokföringen och andra viktiga papper som avtal etc. Men det tar ju ganska mycket plats. Det är ofta vanligt att det bara blir mer och mer eftersom vi inte rensar ut det så ofta. Genom att välja en tjänst där både arkivering och rensning ingår kommer du bara att ha kvar det som du enligt lag måste spara. Det andra tar ju bara plats och på så sätt slipper du betala för onödigt utrymme. Och du slipper hålla reda på alla regler.

Lager

Något som fler och fler får upp ögonen för är att ha ett externt lager för de saker man inte använder eller behöver så ofta. Det kan vara maskiner du inte använder varje dag, men behöver då och då.

Eller att du som butiksägare vill kunna göra stora inköp och ha lite mer i lager än det som ryms på dina hyllor och inte har plats i butiken. Då kan du förvara dina varor och bekvämt få tillgång till det när det behöver fyllas på i hyllorna igen.

Periodisk förvaring

Din verksamhet har säkert saker som ni inte använder hela året. Som utemöblerna som du inte får ha ute om du driver en restaurang, men måste så klart förvara dem på ett bra sätt till nästa sommar. Eller kontorets sommarmöbler som mår mycket bättre av att förvaras torrt och säkert när de inte används. Eller julgranen.

Det kan även vara skyltmaterial, mässmaterial eller annat som du använder under en begränsad tid, men så klart inte vill köpa nytt varje gång. Och det är tyvärr många som upptäcker att sättet som de förvarat sina saker på faktiskt sliter mer på sakerna än själva användningen. Eller så kommer vi inte riktigt ihåg var vi stoppat undan dem. Det är inte alltid så lätt att hitta det där ”bra stället” vi använt.

Gör både miljön och företagets plånbok en tjänst och förvara det på ett bra sätt. Då slipper du köpa nya ljusstakar och ny gran till kontoret varje jul och ditt snygga skyltmaterial du ska använda på nästa mässa är fortfarande snyggt när du behöver det!

facebooktwitterpinterestemail
Få förvaringstips och erbjudanden via mail - Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!