Organisera ditt hem på en månad på mindre än en timme om dagen

Oliver -

Organisera ditt hem på en månad på mindre än en timme om dagen

Du känner igen känslan: du går in i ditt hus och kan knappt se något i det röriga rummet. Det spelar ingen roll om du har ett städat hem för det mesta, det finns alltid stunder då saker och ting går överstyr. Det värsta är att med högar av kläder, böcker, skor och annat skräp över hela golvet tar det för evigt för att hitta det du letar efter. För att inte tala om att ett stökigt hem är stressigt.

Den goda nyheten är att det inte behöver vara så här! Genom att ta lite tid varje dag för att organisera ditt hem kan du få det i toppskick igen på nolltid. Allt som krävs är tio minuter och innan du vet ordet av kommer ditt hem att vara rent och organiserat.

Så här gör du:

Börja med ett rum i taget

Att försöka rensa och organisera hela huset på en gång är överväldigande och kommer inte att fungera. fokusera på ett rum, eller till och med ett område i ett rum. När det är gjort går du vidare till nästa område.

Sätt en timer på tio minuter och arbeta snabbt

Målet är att bara ägna tio minuter per dag åt att rensa. Det innebär att du måste arbeta snabbt och effektivt. Ställ in en timer på tio minuter och börja plocka upp saker och lägga undan dem.

Låt dig inte distraheras

Det är lätt att bli distraherad när du försöker städa upp. Du ser en hög med kläder och börjar vika dem, och i nästa ögonblick står du i garderoben och ordnar dina skor. Men om du vill hålla dig på rätt spår är det viktigt att fokusera på uppgiften.

Börja med de enklaste uppgifterna

Om du känner dig överväldigad bör du börja med de enklaste uppgifterna först. Det kan vara något som att bädda sängen eller plocka undan disken. När du har klarat några enkla uppgifter kommer du att känna dig mer motiverad att fortsätta.

Skapa ett system som fungerar för dig

Det finns ingen universallösning när det gäller att organisera ditt hem. Det som fungerar för någon annan kanske inte fungerar för dig. Därför är det viktigt att hitta ett system som fungerar för dig och din livsstil.

Magasinera allt som blir över

När du har rensat och organiserat ditt hem är det dags att förvara allt som är kvar. Det kan innebära att du gör dig av med saker som du inte behöver eller att du hittar en plats där de inte är i vägen. Kontakta oss på Ztorage om du behöver hjälpt!

Genom att ta lite tid varje dag för att rensa och organisera ditt hem kan du få det i skick på nolltid. Det tar bara tio minuter och innan du vet ordet av kommer ditt hem att vara rent och organiserat. Så vad väntar du på? Kom igång redan i dag!

facebooktwitterpinterestemail
Få förvaringstips och erbjudanden via mail - Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!