Restips, hur du packar för den ultimata reseupplevelsen!

Viktor -

Restips, hur du packar för den ultimata reseupplevelsen!

Det är något magiskt med att resa. Du får se fantastiska platser, upptäcka kulturer och träffa nya spännande människor.

Däremot är det lätt att du hamnar i en situation där resan bara bidrar med onödig stress och ångest, t.ex. när du 30 minuterna innan gaten behöver tömma ut hela väskan för att hitta passet. Börjar undra om du faktiskt packat ner badbyxorna och samtidigt inser att du kanske inte behöver 8 skjortor för en weekend.

Ouff!

Låt inte stress över packning förstöra din drömresa. Här är fyra tipps på HUR du enkelt organiserar din packning och får den bästa reseupplevelsen! Ska du ut och resa under en längre tid kan du alltid ta hjälp av Ztorage för att förvara dina saker medan du upptäcker världen.

Packa, njut och tacka oss senare!

1. Du behöver ofta packa mycket mindre än vad du tror!

Det finns ingen universell packningsguide som kan appliceras på alla resor.

Ofta blir det så att du packar för mycket eftersom du vill vara förberedd på allt som kan hända. För att undvika att packa för mycket och tvingas att släpa runt på en alldeles för tung väska, bör du utgå ifrån vad du faktiskt INTE behöver ha med dig. På så sätt blir det lättare att välja bort det som är onödigt och istället faktiskt få med de som du verkligen behöver på resan.

2. Tänk på fördelarna med en lättare packning ha med dig

Oavsett resa kommer en lättare packning att ge dig mer frihet. Skulle du inte hellre bara i ögonblicket kunna ta din packning och dra ut på ett spontant äventyr, snarare än behöva vara kvar på hotellet eftersom du inte fick med dina 15 olika väskor?

Ska du iväg en till två veckor bör en större resväska och ett handbagage räcka alldeles utmärkt.

3. Tänk på HUR du packar?

Att tänka på hur du packar är lika viktigt som vad du packar. Du kanske redan har bra koll på hur du packar mest effektivt men här kommer i alla fall några extra tips.

Kläder som inte skrynklar lätt bör rullas! Detta är ett mantra hos de flesta packningsguider. Detta maximerar den horisontala ytan i din resväska, håller den organiserad och minskar risken för fula veck på kläderna.

Kläder som lätt blir skrynkliga t.ex. blazers, kostymer och toppar i silke bör vikas och placeras ovanpå de kläder som rullats. Detta håller dem fräscha och fria från veck. Skorna då? Jo, de ska alltid placeras längst ned i väskan!

Ett ytterligare tips är att använda ”packing cubes”. De fungerar jättebra för att förvara smutstvätt eller olika föremål du inte vill ska åka runt i väskan.

4. Ha ett mindre handbagage med alla saker du behöver

Finns det något värre än att behöva stå och leta efter ditt pass, dina biljetter eller din plånbok när du är på flygplatsen? Eller ännu värre att inse efter att du bordat planet att du glömt snacks, kontaktlinser och hörlurar i din incheckade väska.

För att undvika detta är det bra att ha ett mindre handbagage där du har alla de viktigaste grejerna. På sätt slipper du stressen och kan njuta fullt ut under hela resan!

facebooktwitterpinterestemail
Få förvaringstips och erbjudanden via mail - Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!