Self storage – 5 kostnadsfällor att undvika i 2020

Ztorage -

Self storage – 5 kostnadsfällor att undvika i 2020

Det finns flera dolda kostnader med traditionell self storage i Stockholm. Därför är det viktigt att noga räkna även på kringkostnader, inte bara vara noggrann med prisjämförelsen av förråden. Här samlar vi de vanligaste kostnadsfällorna man kan hamna i.

Vi har valt ett prisexempel med 50 st flyttlådor för att underlätta beräkningen av kringkostnaderna. Priserna är från leverantörer i Stockholm.

 1. Hyra bil

  Allt fler väljer av olika anledningar att inte ha en egen bil. Om du inte har egen bil kan du behöva en hyrbil för att köra till förrådet. Att hyra en transportbil från t.ex. OKQ8 kostar från. 499 – 1399 kr. Modellen för 599 kr räcker för 50 flyttlådor, då den rymmer 6m3.

 2. Hyra släp

  Har du egen bil eller får du låna en? Då kanske du ändå behöver hyra ett släp för att få plats med det som ska magasineras. Att hyra ett släp med liten kåpa som rymmer 4,5m3 kostar 239 kr för 3h på Statoil i Vällingby just nu. Tänk på att priserna kan variera, behövs mer tid kan även avgifter tillkomma.

 3. Köpa flyttlådor

  I Stockholm kan du köpa flyttlådor på t.ex. Clas Ohlson. Priset för 50 st flyttlådor på Clas Ohlson blir 1161 kr. Shurgard säljer flyttlådor för 35 kr / st och ger mängdrabatt på 10 flyttlådor för 299:-. För 50 st. flyttkartonger blir prislappen 1495 kr hos Shurgard. Tänk på att även flyttlådorna behöver transporteras hem med bil (50 flyttlådor är svåra att ta på tunnelbanan).

 4. Hyra ett helt förråd i onödan

  Self storage-företag har ett intresse av att hyra ut så stora förråd som möjligt. Säljare kan rekommendera större förråd än nödvändigt. Många av förråden fylls bara till 60%. Har du en flyttlåda för mycket för ett litet förråd kan du behöva köpa ett större förråd. Därför kan man lätt betala för utrymme som inte används. Priserna ändras ofta, men i skrivande stund kostar ett förråd på 4,5m3 1323 kr / mån.

 5. Bärhjälp

  Tvingar du dina vänner att hjälpa dig bära? Tänk då på att du behöver bjuda på pizza. Visst kan det vara trevligt – men tänk på att det vore trevligare med pizza utan att behöva lägga en hel dag på att bära flyttlådorna. Både för dig och dina vänner!

Så vad kostar det med traditionell self storage?
vad kostar det med traditionell self storage

Svar: Bara kringkostnaderna kan bli 1766 – 2331 kr med vårt prisexempel (med reservation för eventuella prisändringar).

Räkna noga innan du väljer self storage-lösning!

Self storage i Stockholm – Vill du prova ett billigare och enklare alternativ? Vi skickar gratis flyttlådor till dig och ordnar med transport utan extra kostnad. Kringkostnaderna med Ztorage blir 0kr. Räkna ut ditt pris med Ztorage.

facebooktwitterpinterestemail
Få förvaringstips och erbjudanden via mail - Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!