Ska du flytta till Stockholm?

Oliver -

Ska du flytta till Stockholm?

Att flytta till en ny stad kan vara svårt, men det är ännu mer komplicerat om du inte har rätt utrustning. I den här artikeln diskuterar vi allt du behöver veta om att flytta till Stockholm. Självklart måste du börja med att anlita ett pålitligt förvaringsföretag och en flyttfirma. Vi kommer också att ge tips om vad du ska packa för din flytt och hur mycket pengar du ska räkna med att spendera på alla dessa utgifter.

Packning: Packa dina kläder i byrålådor eller i behållare som är staplingsbara för att maximera deras utrymme i bilen eller förvaringsutrymmet. Packa eventuella inramade bilder med extra kuddar runt dem.

Kostnader: Flyttfirmor tar betalt per timme. Det finns också kostnader för att köra till din nya bostad och för förpackningsmaterial. En allmän tumregel är att du bör räkna med att din totala flyttkostnad är minst tre gånger högre än vad en genomsnittlig person spenderar på hyra i Stockholm per månad (exklusive allmännyttiga tjänster).

Förvaring: Om du inte kan ta med dig alla dina tillhörigheter när du flyttar är det viktigt att hitta ett förråd som ligger nära din nya bostad. Se till att reservera magasinering i god tid, eftersom de tenderar att fyllas upp snabbt.

Nätverk: När du flyttar till en ny stad är det viktigt att undersöka den genomsnittliga kostnaden för allmännyttiga tjänster. Den genomsnittliga månadskostnaden för el, vatten och sophämtning i Stockholm är cirka 900 kronor/månad.

Internet: Se till att undersöka de bästa internetleverantörerna i din nya stad och boka en tid för att få din tjänst överförd så snart som möjligt.

Skolor: Om du har barn som går i skolan i Stockholm är det viktigt att du undersöker de bästa skolorna i ditt område och ansöker så snart som möjligt. Många skolor har väntelistor på upp till ett år.

Försäkringar: Se till att se över din nuvarande försäkring och jämföra priser med andra leverantörer innan du flyttar. I Sverige är sjukvården inte gratis och kan bli dyr om du inte har en sjukförsäkring.

Sverige är ett fantastiskt land att bo och arbeta i, men du måste ta dig tid att planera din flytt för att se till att allt går smidigt. Det kan vara bra för dig att hyra en flyttfirma eller ett förvaringsutrymme så snart som möjligt innan alla är upptagna av andra människor som vill flytta.

facebooktwitterpinterestemail
Få förvaringstips och erbjudanden via mail - Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!