Skrivbordsidéer för hemmakontoret - 6 sätt att utrusta ditt arbetsrum med stil

Oliver -

Skrivbordsidéer för hemmakontoret - 6 sätt att utrusta ditt arbetsrum med stil

Oavsett om du arbetar hemifrån vid enstaka tillfällen eller tillbringar en stor del av arbetsveckan hemma är det viktigt att organisera ett arbetsrum som passar dig. Idéer för skrivbord på hemmakontoret kan variera från kompakta skrivbord för arbete med bärbar dator till förvaringstunga uppställningar som rymmer större mängder utrustning och pappersarbete. Eller till och med ett skrivbord i ett skåp som gör att allt är gömt utom synhåll när arbetsdagen är slut.

Hur du väljer skrivbord beror på om du har ett särskilt rum eller område hemma där du kan inrätta ditt hemmakontor och hur mycket utrymme du har till förfogande.

Idéer för skrivbord på hemmakontoret

Eftersom många av oss måste dela vårt arbetsutrymme med andra familjemedlemmar som också arbetar hemifrån kan det vara en utmaning att hitta sätt att få plats med extra kontorsmöbler som ser hemtrevliga ut och inte dominerar utrymmet. Skrivbord som utnyttjar trånga utrymmen på ett smart sätt är ett förnuftigt alternativ för små kontorsidéer för hemmet.

Skrivbord som fungerar som multifunktionella möbler är nyckeln. Oavsett om du har ett särskilt rum att arbeta i eller om du uppdaterar ett hörn i sovrummet, matsalen eller vardagsrummet är det viktigt att se bortom traditionella möbler och överväga design med stil i åtanke.

 1. Satsa på ett snyggt skrivbord och förvaringsutrymmen
 2. Satsa på ett snyggt skrivbord och förvaringsutrymmen

  För arbetsuppgifter som kräver mycket arkivering, pappersarbete och utrustning nära till hands kan du ordna ett skrivbord med många lättåtkomliga idéer för förvaring på hemmakontoret. Utnyttja området ovanför skrivbordet med en vägg med hyllor och fack som kan användas för att förvara alla möjliga kontorsföremål. Lägg till en minnestavla som sträcker sig över hela skrivbordets längd. Matcha dess färg med mappar och förvaringslådor för ett snyggt, färgkoordinerat utseende.

  Välj ett vägghängt skrivbord som det här för att spara utrymme. Om du lyfter lådorna från golvet får du gott om benutrymme och ser till att området under skrivbordet inte ser trångt och rörigt ut, vilket ger en rymligare känsla.

 3. Placera ett litet skrivbord i en hall
 4. Placera ett litet skrivbord i en hall

  Om du inte har lyxen att ha ett extra rum eller ett särskilt hemmakontor kan det vara ett smart sätt att arbeta vid ett skrivbord att stjäla utrymme från andra delar av hemmet. Titta i korridorer, på trappor, i tomma nischer och alkovar och du kanske kan skapa en kontorshörna i ett underutnyttjat område. Du kan till och med gå ut i det fria med en idé om ett trädgårdskontor.

  Ett kompakt skrivbord i hutch-stil tar mycket mindre golvyta än ett skrivbord i standardstorlek. Det finns fortfarande gott om yta för en bärbar dator eller någonstans att sitta och göra pappersarbete. Lägg till en rad hyllor ovanför och tygklädda anslagstavlor på väggen. Använd ett vackert mönster som kompletterar väggfärgen så att utrymmet inte ser alltför spartanskt och kontorsliknande ut.

 5. Sprid ut dig med ett skrivbord med långlinje
 6. Sprid ut dig med ett skrivbord med långlinje

  Om det är viktigt att ha gott om yta (ofta ett måste i ett pysselrum) eller om du behöver ett skrivbord som rymmer två personer, kan du överväga att använda ett par skrivbord bredvid varandra för att skapa ett extra långt skrivbord.

  Istället för att använda två individuella skrivbord kan du skapa ett arrangemang sida vid sida. Använd en lång bänkskiva med individuella arkivlådor och skåp med mellanrum under den. Köp bänkskivor per meter så att du kan skräddarsy skrivbordslängden så att den passar det tillgängliga utrymmet och ger en mer skräddarsydd känsla.

 7. Dubbla upp med skrivbord med rygg mot rygg
 8. Dubbla upp med skrivbord med rygg mot rygg

  Ett eget rum som hemmakontor ger dig fria händer när det gäller att bestämma hur du ska arbeta på bästa sätt. Det gör det lättare att undvika misstag vid utformningen av kontoret hemma. Om det är två familjemedlemmar som delar samma utrymme för hemarbete kan du överväga att placera skrivborden rygg mot rygg centralt i rummet i stället för mot en vägg som standard.

  Att placera skrivborden i mitten av rummet kan skapa en mer sällskaplig stämning och gör att utrymmet runt om i rummet kan användas bättre för förvaring. Gör det mer flexibelt genom att välja höj- och sänkbara skrivbord som kan ställas in på den mest praktiska höjden för varje användare.

 9. Bygg ditt eget skrivbord
 10. Bygg ditt eget skrivbord

  Att ta över ett underutnyttjat område, t.ex. en alkov, ett skåp eller ett utrymme under trappan, är ett utmärkt sätt att skapa en arbetshörnanordning om utrymmet är mycket begränsat. Allt som behövs för att skapa ett minibord är en bänkskiva som skärs till och placeras i utrymmet.

  Lägg till extra kontorsförvaring om utrymmet tillåter det. Standard köksskåp i platta paket är billiga, finns i olika bredder och höjder och kan placeras under och runt skrivbordet. Måla skåpen i en kompletterande färg och lägg till kontrasthandtag för att få ett elegant utseende som smälter in i rummets inredning.

 11. Ta över ett hörn
 12. Ta över ett hörn

  Ta fram lite extra kontorsutrymme genom att använda ett avlägset hörn för att sätta upp ett skrivbord. Ett snyggt triangelformat skrivbord eller ett L-format arrangemang passar bra in i ett hörn och ger extra yta för ett mindre utrymme.

  Leta efter ett skrivbord med inbyggda skåp så att skrymmande teknisk utrustning eller skräp kan gömmas undan. Plus en utdragbar hylla som döljer tangentbordet när det inte används.

Kom ihåg att vi på Ztorage kan hjälpa dig med magasinering ifall du skulle behöva förvara möbler. Kontakta oss så hjälper vi dig!

facebooktwitterpinterestemail
Få förvaringstips och erbjudanden via mail - Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!