Tips & tricks för förvaring

Oliver -

Tips & tricks för förvaring

Använd dessa 8 tips och tricks för förvaring före långtidsresor

Oavsett om du ska åka utomlands för att studera, volontärarbeta, börja en praktik eller prova på att undervisa som yrke är du säkert förväntansfull just nu. Det kan dock vara mycket användbart att först göra lite planering i förväg.

En stor fråga som du kommer att ställas inför är vad du ska göra med alla dina saker medan du är borta. Det kanske inte är någon idé att betala hyra i flera månader bara för att inhysa dina tillhörigheter, men kan du gömma allt hos dina föräldrar eller en vän?

Att hyra ett förråd är en bra lösning på dessa problem, eftersom det är ett kostnadseffektivt sätt att förvara dina saker på ett säkert sätt utan att besvära någon. Vi på Ztorage kan hjälpa dig att hitta en plats där du kan förvara dina tillhörigheter medan du lämnar landet under en längre tid.

Vi har många experttips för självförvaring om hur man förvarar saker i ett förvaringsutrymme och hur man använder självförvaring på det sätt som passar dig bäst när du är utomlands.

Du får också veta vad ett förvaringsutrymme inte kan användas till och får en ungefärlig uppfattning om hur mycket det kan kosta att hyra ett förvaringsutrymme. Du kommer att vara ett proffs på självförvaring efter det här!

Behöver jag ett förvaringsutrymme?

Behöver du ett självförvaringsutrymme? Tja, tänk dig att du njuter av solen på andra sidan jorden när du får ett samtal: "Kom och hämta dina saker från vårt extra rum, annars måste vi dumpa dem på gatan!"

Om du hade förvarat allt i ett självförvaringsutrymme skulle du inte behöva oroa dig, och det skulle också finnas säkerhet på plats.

Inte bara det, utan du kommer också att ha valt ditt förvaringsutrymme just med dina dyrbara ägodelar i åtanke - exakt rätt storlek och kanske även med klimatkontroll för att skydda dina känsliga föremål på ett säkert sätt.

Ett av de bästa tipsen för självförvaring är att bedöma om det är realistiskt att förvara dina saker hos vänner eller familj under en längre tid. I annat fall kan du behöva ett förvaringsutrymme!

8 tips och tricks för självförvaring

 1. Gör din vårstädning först!
 2. Ett av de bästa tipsen för förvaringsutrymmen är att skära ner först. Många människor har svårt att slänga saker och ting. Alla dessa oanvända föremål kan placeras i självförvaringsutrymmen, men det är så mycket bättre - för att inte säga mer ekonomiskt - att rensa upp först.

  Ta en ordentlig titt på varje föremål och bestäm dig för om du verkligen behöver det när det är dags att hämta ut saker ur lagret; vissa modeföremål kommer verkligen inte tillbaka igen! Om du är osäker på ett föremål kan du se vad du kan få ut av att sälja det eller överväga att donera det till välgörenhet.

  Många tycker dock att föremål med stort sentimentalt värde är värda att behålla för framtiden, så fundera på att förvara de gamla basebollhandskarna eller den där balklänningen.

 3. Dra nytta av klimatkontroll för känsliga föremål.
 4. Den viktigaste egenskapen som avgör gatukostnaden för ett förvaringsutrymme, förutom storlek och läge, är om det är klimatkontrollerat eller inte. Temperaturen i en sådan enhet hålls inom ett intervall på cirka 55 och 80 grader Fahrenheit, och luftfuktigheten hålls också låg.

  Detta är nödvändigt för känsliga föremål som dokument, fotografier och värdefulla böcker och kläder. Även träföremål som antika möbler och musikinstrument kan förvrängas under ogynnsamma förhållanden.

  Och ju längre saker lämnas i enheter utan klimatkontroll, desto större skador kan de drabbas. Ett av de bästa tipsen för förvaringsutrymmen är att välja klimatkontroll!

 5. Skaffa rätt förvaringsbehållare
 6. Ett av de bästa tipsen för självförvaring: Skaffa rätt utrustning för att förvara dina saker. Du kan förvara saker i påsar och gamla lådor, men det är ofta en bättre idé att lägga dem i lämpliga behållare som är utformade för uppgiften.

  Nya förvaringslådor i kartong är kostnadseffektiva och är bra nog för icke-förstörbara föremål som plastleksaker och vitvaror i rostfritt stål. Men plastlådor med förslutningsbara lock är mer hållbara, lättare att stapla och håller förhoppningsvis fukt ute.

  Dessutom finns det ett stort utbud av storlekar, och vissa är mycket starka och har handtag för enkel transport. Man kan också köpa särskilda lådor för kläder och speglar, och så finns det "disklådor" för porslin och glas.

 7. Var smart när du packar och staplar
 8. Du vill utnyttja ditt förvaringsutrymme på bästa sätt för att undvika att betala mer pengar än nödvändigt. Kom därför ihåg att även om din lägenhets kvadratmeter är liten är den förmodligen 8 fot hög, så saker kan staplas, så länge du är försiktig.

  Vissa möbler kan med fördel demonteras för att spara utrymme. Stora köksmaskiner och speglar bör alltid förvaras upprätt.

  När det gäller föremål som kan skadas bör skor fyllas med skrynkligt papper och glas och porslin kan omslutas av bubbelplast. Dyra klänningar bör hängas upp; om din garderob också finns i självförvaringsutrymmet kan du låta dem hänga där.

 9. Skaffa den säkerhet du behöver
 10. Många självförvaringsanläggningar har numera hög säkerhet, med elektroniska inpasseringssystem, övervakningskameror och kanske personal som bevakar lokalerna. Biometriska skannrar och infraröd detektering i enheterna är ännu mer avancerade säkerhetsmetoder som man ibland ser.

  Du kanske hittar mer traditionella anläggningar utanför staden som inte har all den avancerade säkerheten som deras rivaler i innerstaden har, men dessa kan erbjuda dig ett mer konkurrenskraftigt pris, och det kanske du föredrar.

  Vissa anläggningar har egna lås på sina enheter, men andra kräver att du tillhandahåller dina egna; det rekommenderas att du investerar i ett bra skivlås, som du sedan kan ta med dig när du slutar hyra.

  Hur som helst är ett av de bästa tipsen för förvaringsenheter att kolla upp säkerhetsförmånerna innan du hyr.

 11. Skaffa en försäkring för sinnesfrid
 12. Om du använder självförvaring när du är utomlands kan en försäkring bidra till din sinnesro. Faktum är att vissa förvaringsanläggningar insisterar på det eftersom det potentiellt sparar bekymmer även för dem. Fråga oss om försäkring!

  Den goda nyheten är att du kanske har en hyres- eller hemförsäkringsförsäkring som täcker dina tillhörigheter i självförvaringsutrymmen, så kontrollera det finstilta. Anläggningen själv kan också erbjuda dig en försäkring, vilket kan vara mycket bekvämt eftersom du skriver under dessa papper samtidigt som du ingår kontraktet för att hyra din enhet.

  Alternativt kan du skaffa en specialförsäkring från en tredjepartsleverantör, vilket kan vara särskilt användbart om du förvarar ovanliga föremål.

 13. Förvara din bil på ett klokt sätt
 14. Var inte slarvig med din bil! Precis som med andra ägodelar kanske någon låter dig parkera den i sitt garage eller på sin uppfart, men du kan ändå få det där telefonsamtalet där du uppmanas att flytta den!

  Det är bra att placera bilen i ett självförvaringsutrymme, antingen på en av anläggningens särskilda parkeringsplatser eller i en av deras garageenheter.

  Men om du vill att bilen ska vara användbar när du kommer tillbaka bör du följa några tips: fyll tillräckligt med luft i däcken, fyll tanken och tillsätt bränslestabilisator, byt olja och täta alla hål - inklusive avgasröret - så att insekter och gnagare inte kan ta sig in.

 15. Du kan också förvara mycket speciella föremål
 16. Du kanske är orolig för att självförvaring inte kommer att klara jobbet när det gäller något mycket speciellt föremål som du behöver förvara någonstans, men var lugn: det finns ordentliga anläggningar tillgängliga.

  Högklassiga stereoapparater och så vidare kan förvaras i specialtillverkade elektroniklådor; många musikfantaster är glada att de behöll sina gamla skivspelare, som nu är på modet igen! Batterier och förvaring går dock inte ihop, så ta ut dem ur all utrustning först.

  Ett av de bästa tipsen för förvaringsutrymmen är att leta efter särskilda förvaringsutrymmen som finns tillgängliga för saker som behöver extra säkerhetsåtgärder, till exempel vapen, och för föremål som behöver ett extra speciellt klimat, till exempel vintagevin.

  För den som har turen att äga en husbil eller en båt finns det extra stora enheter även för dessa.

Vad man INTE ska lägga i ett förråd

När det gäller tips och tricks för självförvaring är det lika viktigt att veta vad man inte ska lägga i sin enhet. Självförvaring är en bransch som erbjuder många lösningar på många problem, men det finns vissa saker som inte bör förvaras i en vanlig förvaringsenhet. Kolla in den stygga listan:

 • De flesta typer av livsmedel. Burkar kan vara tillåtna, men även då kan värme och fukt göra dem farliga.
 • Andra lättfördärvliga föremål som växter och beten för fiske.
 • Djur. Inte ens sådana som bara behöver matas mycket sällan!
 • Farliga kemikalier. Dessa är många och varierande och kan omfatta vanliga föremål som du kanske inte tänker på som "farliga".
 • Sprängämnen, och det inkluderar all ammunition till de tidigare nämnda vapnen.
 • Illegala droger och stöldgods... självklart.
 • Pengar, guld, smycken osv. Många anläggningar tillåter inte mycket dyra föremål.
 • Människor. Inte ens dig själv om du blir hemlös. Jag är ledsen.

Förvara dina saker säkert när du är utomlands!

Självförvaring är en bra idé om du ska åka utomlands, eftersom det garanterar att dina ägodelar är säkra och inte besvärar någon. Och många människor vill när de återvänder hem ha sina bekanta ägodelar omkring sig igen.

Packa och förbered dem ordentligt, så kan du när du kommer tillbaka hämta ut dem från lagret i samma skick som du lämnade dem. Numera finns det många självförvaringsanläggningar med enheter i många olika storlekar och priser, så det är säkert att du kan hitta rätt för dina behov. Lycka till med resandet!

facebooktwitterpinterestemail
Få förvaringstips och erbjudanden via mail - Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!