Tips för att skapa ett hemmakontor i ett litet utrymme

Oliver -

Tips för att skapa ett hemmakontor i ett litet utrymme
 1. Välj rätt utrymme

  Du vill inte inrätta ditt kontor i vardagsrummet/vardagsrummet om det är där som människorna i ditt hem samlas. Ibland innebär det att du måste omvandla garaget till ett kontorsutrymme, och ibland innebär det att du måste kompromissa med andra utrymmen. Du kanske vill hitta en liten väggyta i ditt rum, bosätta dig i det bortre hörnet av köket eller hitta en ny användning för ett skåputrymme genom att ta bort dörrarna.

 2. Hantera dina kablar

  Inget bromsar produktiviteten som ett utrymme som är rörigt och inte känns bekvämt. Stoppa undan dina kablar och ledningar bakom ditt skrivbord och runt väggarna. Du kan använda dragkedjor och till och med brödklämmor för att hjälpa till att hantera dem och hindra dem från att trassla ihop sig. Eller så kan du skaffa några kabelorganisatorer. Du kommer att tacka dig själv nästa gång du flyttar eller städar upp ditt kontor.

 3. Färgscheman hjälper faktiskt

  De bästa hemmakontorsinredningarna är anpassade för att passa smaken hos de personer som arbetar där. Du vill få utrymmet att kännas som ditt genom att använda färger som du förknippar med värme och lycka. Detta uppmuntrar kreativitet, skapar en känsla av sammanhållning och hjälper dig att känna dig lugn och bekväm. Kaotiska arbetsmiljöer med blandade färger kan skapa en verklig känsla av fientlighet, vilket gör dig obekväm och bromsar din totala produktivitet.

 4. Fönster och solljus är dina vänner

  En viktig aspekt av varje kontor är tillgång till solljus. Solljus förbättrar kroppens D-vitaminnivåer, vilket direkt relaterar till lyckonivåer. Solljus upprätthåller också kroppens cirkadiska rytm och håller dig vaken. Om du inte har ett fönsterutrymme bör du belysa väl med lampor. Eller fundera på att skaffa en ljusterapilampa för att bekämpa problem med säsongsrelaterade affektiva störningar. Överväg också krukväxter för att syresätta ditt utrymme och hålla dig lugn.

 5. Vatten!

  Det kan tyckas uppenbart, men ha en vattenkälla i närheten, oavsett om det är en stor flaska, en kanna eller om du ställer upp dig nära en kran. När du arbetar hemifrån, som på alla andra arbetsplatser, måste du hålla dig hydrerad, men regelbundna resor till köket kan leda till distraktioner och uppskjutande.

 6. Gå på höjd

  En av de bästa utrymmesidéerna för ett hemmakontor är att använda väggens fulla höjd. Installera hyllor som går högt upp, stapla dina lådor och utnyttja utrymmet under skrivbordet. Genom att bygga vertikalt i stället för horisontellt använder du fortfarande samma mängd golvyta i ditt hem samtidigt som du optimerar förvaringsutrymmet och har allt du behöver nära till hands.

 7. Dela upp ett utrymme

  Om du verkligen kämpar med att hitta ett rum för att inrätta ditt kontor, dela upp ett utrymme så att det kan användas på flera olika sätt. Du kan enkelt dela upp ett kök, ett sovrum eller ett vardagsrum. Nyckeln här är att ditt kontorsutrymme är vänd mot resten av rummet, eftersom det får dig att känna att du är i ditt eget område. Det rekommenderas också att du väljer kontorsmöbler och skrivmateriel som passar in i rummets utseende och färger, så att inget sticker ut och känns konstigt i utrymmet.

  Om du inte vet vilket utrymme du ska dela upp eller om det helt enkelt inte finns något utrymme i ditt hem kan du överväga att bygga ett litet kontor. dessa kan sättas upp på din fastighet för rimligt låga priser och innebär att du har ditt eget privata kontorsutrymme för att undvika distraktioner.

 8. Ergonomi

  Det är viktigt att din datoruppsättning på hemmakontoret är ergonomisk. Om du tar genvägar här kan du få långsiktiga (och kortsiktiga) problem. Du vill ha en stol med ryggstöd som är rätt inställd. Stolens höjd ska hålla ögonen i nivå med skärmen när du har rak rygg. Om du gör detta uppmuntrar du flödet av syre och blod, vilket hjälper dig att tänka och bidrar till att förebygga rygg- och axelproblem.

  Krukor för förvaring på kontoret.

 9. Använd förvaring på ett kreativt sätt.

  Ordentliga utrymmen hjälper till att hålla din tankeprocess ren och driven. Att dela upp lådor, återanvända burkar, hänga krokar eller till och med återanvända vinställ är alla kreativa sätt att maximera ditt förvaringsutrymme. Det är viktigt att ha ett förvaringsutrymme med alla förnödenheter du behöver i närheten, så att du inte behöver flytta runt i huset för att hitta dina material.

  Kom ihåg att regelbundet städa ditt utrymme och förvara dina kontorsartiklar i stället för att skräpa ner ditt skrivbord, eftersom rörigt snabbt kan bli det nya normala.

 10. Sätt gränser för de personer som du delar utrymme med.

  Det här kanske inte är helt heminredningsrelaterat, men om ditt kontor ligger i ett område som din partner/familj/huskamrater regelbundet kommer åt är det en bra idé att förklara ditt behov av att koppla bort dig när du arbetar. Detta innebär att du måste arbeta i områden i hemmet med mindre gångtrafik och säga åt folk att behandla dig som om du befann dig i en professionell miljö (vilket du också gör).

  Att veta hur man gör ett hemmakontor i ett litet utrymme är en färdighet som är svår att förvärva, särskilt om du delar ditt hem med andra. Du måste balansera hemmets och arbetets behov samtidigt som du får plats med ett utrymme som är rent professionellt. Här är några tillbehör och prylar för arbete hemifrån som kan göra det lättare att arbeta hemifrån.

 11. Magasinera de saker du inte har plats för

  Om utrymmet fortfarandet är för litet kan du alltid magasinera dina saker i ett förråd, något vi på Ztorage kan hjälpa till med!

facebooktwitterpinterestemail
Få förvaringstips och erbjudanden via mail - Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!