Tips för förvaring i hemmet

Oliver -

Tips för förvaring i hemmet

Det finns plats för det allra mesta även i de minsta hemmen. Det enda som krävs är att man vet hur man organiserar och lagrar sina prylar. Nedan kommer vi dela med oss av några av våra bästa tips för hur man förvarar sina ting i hemmet!

Planlägg ditt utrymme!

Börja med att planlägga ditt nuvarande utrymme. Hur stora rum har du, har du extraförråd, som ett garage eller en källare och så vidare? Genom att börja med att få en översikt över ditt utrymme kan du mycket enklare planera hur du ska förvara ting. Många gånger inser man längst vägen att man faktiskt har extra utrymme man inte får använt.

Rensa ut!

Att rensa ut sitt hem kan kännas väldigt överväldigande, men det är viktigt att få jobbet gjort! Allt för många svenskar sitter inne med onödiga prylar som bara ligger och skräpar runtom i hemmet. Genom att sätta dig ner och gå igenom dina förråd kan du faktiskt få rensat en hel del. Du behöver nödvändigtvis inte slänga prylarna – snarare bara få det organiserat och lagt i olika lådor. Då är de enklare att förvara och på så sätt får du mer plats över i hemmet. Glöm bara inte att markera lådorna så att du hittar dina saker därefter!

Investera i förvaringslösningar

Väldigt många oorganiserade människor förstår inte vitsen av bra förvaringslösningar. De lägger hellre ting i stora lådor och ställer dem på golven. Men faktum är att du inte spar särskilt mycket plats om du lägger lådorna på golvet. Det är istället mycket smartare om du faktiskt köper förvaringslösningar från exempelvis IKEA. Det kan räcka med ett par hyllor längst väggen eller någon av de många smarta lösningar som finns att tillgå hos IKEA. Genom att förvara dina prylar ovanpå varandra på en hylla spar du inte bara plats – det ser också mycket mer ordentligt och snyggt ut!

Hyr ett förråd!

Har du alldeles för många grejer i hemmet och vägrar slänga dem kan du överväga att hyra ett förråd. Du kan hyra förråd på kort eller lång sikt beroende på vad som passar dig. Det finns stora förråd du kan hyra i Stockholm eller en annan stad i Sverige. Förråden är i olika storlekar, och du betalar för storleken och därmed hur mycket du vill lagra i förrådet.

Vill du hyra ett förråd ska du helt enkelt börja med att hitta ett förråd nära dig. Innan dess bör du ha planlagt vad det är du vill förvara i förrådet. Då blir det enklare för dig att hitta en storlek på förrådet som motsvarar ditt behov. Sedan tecknar du ett abonnemang till förrådet och förvarar dina saker där så länge du vill.

Magasinering av möbler eller kläder

Om du befinner dig mellan en flytt och inte har plats för vissa möbler, eller kanske har en hel del vinterkläder liggande om sommaren som tar massa plats kan du magasinera dina möbler och kläder. Magasinering av möbler och kläder innebär helt enkelt att du förvarar dina ting i ett hyrt förråd. Då kan du packa ihop dina prylar och låta dem ligga i tryggt förvar i ett hyrt förråd.

Du kan exempelvis hyra ett speciellt walk-in-closet-förråd om du har väldigt mycket kläder liggandes. Det kan vara smart för dig som har svårt att säga farväl till gamla plagg, eller helt enkelt vill ge dem vidare till barnen när de växer upp!

Du kan magasinera dina möbler och kläder i storstäder som Stockholm och Göteborg, men det finns också en hel del mindre städer med förråd till uthyrning.

facebooktwitterpinterestemail
Få förvaringstips och erbjudanden via mail - Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!