Tips för självförvaring – Ztorage

Oliver -

Tips för självförvaring – Ztorage

För att få förvaringen att fungera för dig: Vad du kan och inte kan göra

Självförvaring, både på kort och lång sikt, är ett utmärkt sätt att förvara saker under en övergångsperiod eller för att helt enkelt frigöra lite utrymme i ditt hem. Men när det gäller att göra det på rätt sätt visar det sig att det bara är en del av problemet att ta reda på hur man packar en förvaringsenhet.

För att verkligen se till att du optimerar din förvaring och håller allting säkert (för att inte tala om att göra processen så lätt för dig själv som möjligt) vill du ta några extra steg.

Följ tipsen för självförvaring nedan för att få råd om hur du kan ta itu med din förvaring som ett proffs.

Att välja en enhet

Se till att välja ett pålitligt förvaringsföretag. När du lagrar saker litar du på att en tredje part ska ta hand om dina ägodelar. Och även om du inte planerar att förvara något av stort värde är det ändå viktigt att du väljer ett företag med en dokumenterad tillförlitlighet. Läs recensioner och tidigare kunders erfarenheter innan du bokar en enhet, och välj inte att förvara dina saker hos ett skenbart företag bara för att deras priser är billigare än konkurrenternas. Vi på Ztorage kan hjälpa dig med all som har med magasinering att göra, ta kontakt med oss så guidar vi dig!

Börja inte leta i sista minuten

Det förvaringsutrymme du slutligen väljer bör baseras på några nyckelfaktorer, bland annat den storlek, det pris och den bekvämlighetsnivå som är mest meningsfull för din situation.

För att vara säker på att du kryssar i alla tre rutorna bör du börja söka i god tid. Om du väntar för länge med att boka kan det hända att det du söker inte finns tillgängligt, eller att du helt enkelt inte har tillräckligt med tid för att göra den nödvändiga forskningen. Det är bättre att börja lite tidigt och ha en plan på plats än att börja sent och behöva fatta ett hastigt beslut.

Gör en inventering av vad du planerar att lagra

Detta är till hjälp av två skäl. För det första hjälper det dig att avgöra vilken storlek på enheten du troligen kommer att behöva, och för det andra hjälper det dig att hålla ordning när allt väl är inne. Det behöver inte vara särskilt detaljerat, bara en allmän översikt över vad du tänker förvara i enheten, till exempel två byråer och sex medelstora lådor. Utifrån din inventering kan du använda en storleksguide för förvaringsutrymmen för att välja det som passar bäst för dina saker.

Packning av en enhet

Märk dina lådor. Om du använder självförvaring är det troligt att du inte tänker använda de saker du packar ihop på minst ett par månader. Och även om du svär att du kommer att komma ihåg att lådorna i det högra hörnet innehåller dina extra köksredskap eller din sportutrustning, skulle du bli förvånad över hur lätt det är att glömma vad som är vad när allt är förseglat och utom synhåll. Att märka dina lådor gör uppackningen mycket enklare, och är också användbart om du någonsin behöver komma in och hämta något.

Förvara inte något supervärdefullt

Som en allmän regel gäller att om du inte har råd att förlora det ska du förmodligen inte lägga det i din förvaringsenhet. För det mesta kommer dina tillhörigheter att vara helt okej och det finns inget att oroa sig för, men självförvaring innebär alltid en risk - även om den är liten - att föremålen skadas eller försvinner. För att vara säker bör du hitta ett alternativt sätt att förvara konst, smycken, familjearv och andra värdefulla föremål som du inte vill ta några risker med.

Packa strategiskt

Några av de viktigaste tipsen för självförvaring som du vill följa är de som handlar om hur du ska packa dina saker, särskilt om du använder en flyttcontainer som kan förskjutas under transporten. Du vet aldrig om eller när du kommer att behöva komma åt din enhet under lagringsperioden, så organisera allt på ett sätt som gör det enkelt - för säkerhets skull. Förvara saker som du troligen kommer att behöva längst fram i enheten och saker som du vet att du kan leva utan ett tag längst bak. Och tänk vertikalt. I stället för att tränga ihop saker över botten, utnyttja enhetens höjd (de flesta är minst två meter höga) och stapla dina saker så att de tyngre sakerna ligger närmare marken. Om du kan, lämna en väg från enhetens framsida till baksidan så att inget föremål är helt utom räckhåll.

Lämna inte föremålen oskyddade

Förhindra att föremålen skadas genom att ta dig tid att packa och slå in dem ordentligt. Möbler bör täckas med filtar eller flyttkuddar (inte plast, som kan fånga upp fukt och ge upphov till mögel), och allt som är litet bör packas in i lådor. Bräckliga föremål bör förpackas omsorgsfullt i förpackningspapper och förvaras på ett sätt så att de inte kan flyttas.

Köp en försäkring

Kontrollera om din hyres- eller hemförsäkring täcker personlig egendom i förvaringsutrymmen. Om den inte redan gör det kan du kanske lägga till det eller köpa en separat försäkring för förvaring via försäkringsbolaget eller förvaringsföretaget. Det är en bra sinnesfrid att ha ett extra skydd för säkerhets skull, särskilt eftersom om du inte brydde dig om föremålen i ditt förvaringsutrymme skulle du förmodligen inte göra dig besväret att förvara dem från början.

Förvara inte något som är färskvara

Var noga med att inte packa in något i din enhet som kan förstöras. Förutom att det leder till dålig lukt kan ruttnande mat och växter locka till sig insekter och gnagare, och du vill absolut inte råka ut för något av detta när du öppnar din enhet.

Be om hjälp om du behöver det

Att flytta saker till ett förråd är fortfarande en flytt, och det kan vara svårt att ta itu med det på egen hand. Be en vän eller familjemedlem om hjälp, särskilt om du ska lasta tunga föremål eller stapla saker högt upp. Att ha en extra uppsättning händer hjälper processen att gå smidigare och snabbare, och minskar risken för skador när du lyfter möbler eller andra tunga saker.

Allmänna råd om självförvaring

Dela inte med dig av nyckeln eller åtkomstkoden. Var klok när det gäller vem du delar tillgång till din enhet med. Använd alltid ditt bästa omdöme och släpp aldrig in någon i din enhet om du inte redan vet att du litar på dem när det gäller dina tillhörigheter. Förvaringsutrymmen - eller närmare bestämt föremålen i dem - har ett stort värde för personer med dåliga avsikter. Om det inte är en person som du känner och litar på bör du inte släppa in någon.

Förvara alltid smart

Om du följer dessa tips för självförvaring kan du se till att du får en så bra förvaringsupplevelse som möjligt, och att dina förvarade tillhörigheter förvaras säkert och i gott skick när du äntligen är redo att hämta dem. Du kommer att bli glad att du tog dig tid att göra det rätt.

facebooktwitterpinterestemail
Få förvaringstips och erbjudanden via mail - Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!