Vardagstips – 5 enkla tips för att spara tid i 2021

Ztorage -

Vardagstips – 5 enkla tips för att spara tid i 2021

Vi på Ztorage tycker om olika sätt att spara tid i vardagen. Här vill vi ge 5 enkla vardagstips som gör att du kan spara tid:

 1. Att-göra-listor
  Att-göra-listor

  Här har vi ett exempel på en att-göra-lista du aldrig kommer behöva avverka igen med vår hjälp. Annars är att-göra-listor ett klassiskt knep för att få saker gjort. De ger en tydlig överblick över det du har att göra och minskar den överväldigande känslan av allt för många åtaganden. Vi föreslår appen Wunderlist, det är riktigt belönande att beta av sina aktiviteter en och en – ett skönt pling-ljud när du avverkar en aktivitet förstärker känslan av att du får saker gjorda och har stenkoll på tillvaron.

 2. Laga stora satser mat
  Laga stora satser mat

  Satsa på att laga dubbel sats mat och frysa in. Det är både mer ekonomiskt och blir nyttigare än om du skam-köper halvfabrikat eller snabbmat när hungern bli outhärdlig på vardagskvällarna. Ta med matlådor till jobbet eller värm direkt när du kommer hem så sparar du på värdefull tid som matlagningen tar.

 3. Planera morgonen – kvällen innan
  Planera morgonen – kvällen innan

  Vi kan nog alla känna igen oss i att det är smärtsamt när väckarklockan ringer ibland. Fatta därför beslut om vad du ska äta till frukost, vad du ska ha för kläder nästa dag och vilken matlåda du ska ta med dig redan kvällen innan. Har du en väska med dig kan det vara skönt att även ha den färdigpackad. Det sparar på dem otroligt dyrbara minuterna på morgonen och gör att du kan snooza en extra gång.

 4. Kom upp i tid
  Kom upp i tid

  philips_wakeuplight1Vidare på temat att ta sig upp på morgonen finns det ett effektivt vardagstips för att vakna piggare – väckarklockor med lampa. När kroppen vaknar av ljus blir vi automatiskt piggare, speciellt på den mörka delen av året (Som för oss i Sverige är ganska lång..). När vi vaknar pigga går mindre tid åt under dagen till att vara trött.

 5. Köp smarta tjänster
  Köp smarta tjänster

  Andra smidiga tjänster som sparar tid i vardagen är hemstädning från t.ex. Hemfrid eller prenumeration på matkasse från Linas Matkasse. Det kan spara värdefulla timmar – och behöver inte alltid vara dyrare än krångligare alternativ.

facebooktwitterpinterestemail
Få förvaringstips och erbjudanden via mail - Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!