Vill du studera utomlands? Här är våra 6 bästa studentstäder!

Ztorage -

Vill du studera utomlands? Här är våra 6 bästa studentstäder!

Vill du studera utomlands? Eller ska du på utbytestermin i höst? Många av våra kunder tar hjälp av oss när de ska plugga utomlands ett tag. Vi finns till om man behöver förvara sina prylar någonstans under tiden, det man inte kan ta med alltså. Vi ger dig 6 tips på bra städer att bo i om du vill plugga på en ny plats i världen!

 1. Studera i Berlin
  Studera i Berlin

  På 1,5h kan man ta sig till vår närmaste metropol från Arlanda. Berlin har ett rikt utbud av kultur och något för varje smak. Känt för sina barer och klubbar där Berghain är det mest kända exemplet. Njut av god turkisk mat i Neukölln för så lite som 3€, eller häng på små rökiga barer i Kreuzberg. OK priser på boende, bra priser på mat och ett grymt utbud av kultur gör att staden är en populär studentstad.

  Ät: Ät på ett lokalt flescherei, curry-wurst, döner-kebab eller Hamburgare på ställen som The Bird och Schiller Burger. Lite över allt går det att få tag på lyx-burgare till Big Mac-priser.

  Drick: Sternburg, Becks och Club Mate (En sorts te på flaska med speciell smak, serveras med vodka i på klubb eller som den är).

 2. Studera i Seoul
  Studera i Seoul

  Seoul har länge varit en av de stora up-coming städerna i Asien. Allt går snabbt, såväl Wi-fi som att få mat hemkörd vilken tid på dygnet som helst. Staden är hem för hela 25 milj. pers. Korea är känt för en extrem tillväxt de senaste 30 åren – extremt låg arbetslöshet och nästan alla som är uppväxta här får plugga på universitet. Priserna är riktigt bra om man håller sig borta från de allra dyraste ställena i Gangnam. Ät god mat i Hongdae eller gå kolla in några av de 33,000 butiker som finns i Dongdaemun. Koreas universitet är högt rankade i världen, hela 14 av skolorna i Seoul är med på QS lista över de bästa universiteten i världen.

  Ät: Koreansk BBQ, Bibimbap och "Chi-me"(friterad kyckling och öl). Kimchi (syrade grönsaker) får man till nästan all mat!

  Drick: Soju, Maek-ju (öl) och Makoli (risvin). Det finns även kaffe- och juicebarer i nästan varje gathörn.

 3. Studera i Prag
  Studera i Prag

  Prag är en vacker och historisk stad med ett rikt nöjesliv. Klassiskt vackra hus och bra priser på mat och nöjen. Universiteten i Prag håller hög standard och staden är populär bland utbytesstudenter. Det finns många bra parker att vandra runt i och vyn över Karlsbron är vacker som ett vykort. Prag är allra bäst på sommaren och det finns något att göra varje dag – oavsett om du föredrar lugn och kultur eller klubbar och barer. Att det är bra hyror (170-400€) gör inte Prag till en sämre studentstad!

  Ät: Svíčková na smetaně (Oxfilé med gräddsås och lingonsylt), Guláš (köttgryta) med ris och Medovník (kaka) till efterrätt.

  Drick: Tjeckiskt öl är känt runt om i världen. Listan kan göras lång. Urquell, Matuška och Staropramen för att nämna några.

 4. Studera i Krakow
  Studera i Krakow

  Över 200,000 studenter pluggar här vilket präglar staden. Den är riktigt populär för bl.a. läkar- och medicinstudenter. Det är väldigt billigt att bo och leva här, så för svenska CSN-pengar kan man leva ganska gott. Ingen mindre än Nicolaus Kopernikus pluggade här (ni vet han som förstod att jorden snurrade runt solen och inte tvärtom före alla andra). Staden är känd för sin gamla arkitektur och sin kultur som är starkt präglad av studentliv.

  Ät: Barszcz (rödbetssoppa av syrade rödbetor) och Korv. Śniadanie är frukost med bl.a. ägg, korv och ost.

  Drick: Polskt öl håller hög klass och det dricks mycket wódka (vodka) i Polen, men mest till mat. Kwaśne mleko (syrad mjölk) är ett alternativ utan alkohol.

 5. Studera i Singapore
  Studera i Singapore

  Här hittar du det bästa universitetet i Asien – NUS (National university of Singapore). En stor mångfald av människor från hela världen samlas här vilket har lett till ett rikt och öppet kultur- och näringsliv. Det officiella språket är engelska, så det är lätt att ta sig fram och leva här. Det är mycket varmt i stort sett hela tiden men AC finns överallt. Här är bra priser på bl.a. taxi, mat och shopping!

  Ät: Chicken rice, chili crab och Roti prata (friterad pannkaka med kött eller grönsaker).

  Drick: Saft från sockerrör eller kaffe ur plastpåse med ett sugrör i. Det går även åt en hel del vatten på grund av värmen.

 6. Studera i Hong Kong
  Studera i Hong Kong

  En helt enorm metropol som får New Yorks skyskrapor att se små ut. Här finner du navet till Kinas (och i viss mån den globala) ekonomin. Här finns alla globala bolag, så vill du knyta kontakter där under din studietid är Hong Kong rätt stad att plugga i. Det finns ett stort utbud av saker att göra, god mat och möjligheter till karriär om man ligger i. Hong kong har en historia av öppenhet mot omvärlden, fri handel och av att ha varit en kolonialstat till England. Det har skapat en internationell, öppen stad med stor mångfald. OK pris på mat, men i övrigt inte det billigaste man kan tänka sig. Bra rooftop-barer om man inte har tajt budget. Pulsen i den här metropolen är svår att slå!

  Ät: "Sweet and sour pork", dumplings och orm är klassiska rätter. Numera är dock Hong Kongs utbud en mix av mat från Asien och väst. Det har kallats "The World’s food fair", så här kan du hitta det mesta du kan tänka dig!

  Drick: En drink på valfri rooftop-bar, "Milk-tea" och även här kan man köpa saft gjord på sockerrör från säljare på gatan.

Vill du se fler tips på städer att plugga i? Se även QS Best Student Cities 2018 (https://www.topuniversities.com/city-rankings/2018).

Ska du hyra ut lägenheten under tiden och behöver förvaring av dina prylar? Vi har magasinering med upphämtning i Stockholm. Räkna ut ditt pris här.

Lycka till med att studera utomlands!

facebooktwitterpinterestemail
Få förvaringstips och erbjudanden via mail - Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!