Kampanj - Två gratismånader och fri upphämtning på utvalda förråd

6 tips för lära sig ett nytt språk

Har du planer på att flytta till ett land där du inte talar språket? Visserligen klarar man sig nästan alltid på engelska, men det kan ändå vara en trygghet (och roligt!) att kunna lite av det lokala språket. Därför vill vi på Ztorage dela med oss av våra bästa tips för lära sig ett nytt språk!

Media på språket

Media på språket

Ett tips för den late, eller tidseffektive, är att börja lyssna på musik och titta på tv på språket! Och här kommer ett bonustips: ha även subtitles på språket på när du kollar på film eller serier. Du kanske inte känner av det, men hjärnan lär sig mycket snabbare av att både höra och läsa samtidigt. Ta något lättsamt där du kan förstå sammanhanget utan att förstå vad som sägs eller någonting du redan sett, t.ex. finns det många dubbningar tillgängliga till äldre serier och filmer.

Ladda ner en app

Ladda ner en app

Det finns en app för allt, så självklart finns det en app för att lära sig språk. Det finns en drös att välja mellan, som Duolingo, Mondly, Babbel, WordDrive, 50 språk, osv. Trixet med detta är att se till att faktiskt använda den regelbundet. Gör det till en vana, kanske 5 minuter varje kväll innan du går och lägger dig eller i samband med en måltid?

Språkcaféer

Språkcaféer

Ett språkcafé är ett event där folk samlas, och ofta fikar, för att öva på att prata främmande språk. Det som är skönt med just språkcaféer är att alla vet om att man är där för att lära sig, vilket kan göra att det känns lite lättare att våga göra fel. Se till att Googla eller kolla in "utforska event"-fliken på Facebook för att se om det finns några antingen i din hemstad, innan du åker, eller på plats i ditt nya land. Vem vet, du kanske hittar en jättebra språkkompis?

Läs en kurs på distans

Läs en kurs på distans

Är det långt kvar till du ska åka? Passa på att läsa en språkkurs innan du drar! Lättast görs på distans så att du kan plugga hemifrån och kan göra det på dina egna villkor. Det kan vara svårt att veta hur man ska lägga upp lärandet eller att motivera sig själv, och då kan det vara skönt att ha någon som har gjort en plan och pushar en. Kolla in sidor som utbildning.se eller studera.nu för att se om du kan hitta något som passar dig.

Byt språk i mobilen

Byt språk i mobilen

När du känner att du kan grunderna är det dags att ta det ett steg vidare. Något som många gör för att känna sig bekväma med ett främmande språk är att byta till det i mobilen. Man kan ju trots allt mer eller mindre alla funktioner ändå, och i värsta fall kan man alltid Google Translate:a eller byta tillbaka. Bonus: man kan även byta språk på specifika sociala medier och hemsidor, t.ex. Facebook.

Ta alla chanser att prata

Ta alla chanser att prata

Det här kommer att låta klyschigt, men det blir faktiskt inte mindre sant för det. Ett av de bästa tipsen för att lära sig är att 1. befinna sig i en omgivning där det talas vilket du - check ✔ redan gör - och 2. försöka prata med så många som möjligt så ofta man kan. Som sagt, klyschigt, men det är verkligen det mest effektiva sättet att lära sig ett nytt språk. Börja med att bara säga bonjour eller como estás till folk!

Ztorage support
Osäker på
vad du behöver?
Prata med våra förvaringsexperter