Arkivering – 6 viktiga saker att tänka på inför arkiveringen

Oscar -

Arkivering – 6 viktiga saker att tänka på inför arkiveringen

När det är dags att arkivera finns det flera saker som är viktiga att tänka på. Här ger vi dig några saker som kan vara bra att tänka på.

1. Följ bokföringslagen

När det kommer till arkivering av räkenskapsinformationen så måste materialet sparas i 7 år efter det kalenderår då räkenskapsåret avslutades. Det är också viktigt att materialet förvaras i Sverige, men om goda skäl finns får viss bokföring finnas utomlands en viss tid. Dessutom ska det förvaras i ordnat skick och på ett betryggande och överskådligt sätt. Om du vill kan du läsa mer om vad lagen säger på bokföringsnämndens webbplats. Det finns också rättslig vägleding på Skatteverkets hemsida.

2. Materialet ska vara lättillgängligt

Det är viktigt att det enkelt går att få tag på det arkiverade materialet om man behöver gå tillbaka eller Skatterverket gör en revision. Hos oss kan du enkelt hålla ordning på dina förvarade dokument via vår webbplattform . Märk noga vilken låda som innehåller vad, dela in efter årtal eller typ av dokument. På så vis kan du beställa hem just den låda du behöver vid behov.

3. Förvara din bokföring säkert

Det är viktigt att det arkiverade materialet förvaras tryggt och säkert. Hur ser säkerheten ut i dina lokaler? Tänk efter vilken risk det finns att viktiga dokument kan försvinna eller förstöras. Vill du ha optimal säkerhet? Hos oss kan du arkivera i en fukt- och brandskyddad miljö. Läs mer om hur vi kan hjälpa dig här.

4. Förbättra din arbetsmiljö – frigör yta

Det finns roligare saker att fylla sitt kontor med än gamla bokföringspärmar. Genom att frigöra plats kan du fokusera bättre på det som är viktigt just nu. Ungefär som att städa sitt skrivbord eller rensa flikarna i din webbläsare!

5. Ta vara på din arbetstid

Som företagare vill man fokusera på sin verksamhet och lägga så lite tid som möjligt på saker som inte skapar värde i företaget. Välj därför en tjänst för arkivering som sparar dig så mycket tid som möjligt. Vi på Ztorage har gratis upphämtning av dina lådor i Stockholm. På så sätt slipper du lägga onödig tid på arkivering.

6. Hur mycket plats behöver jag?

En flyttlåda rymmer ca. 14 A4-pärmar. Hos oss får du gratis lådor att packa i och du kan alltid beställa fler lådor vid behov. Vill du beställa hem flyttlådor och boka upphämtning? Börja arkivera här!

facebooktwitterpinterestemail
Få förvaringstips och erbjudanden via mail - Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!