Magasinering av böcker och tips på bokförvaring

Ztorage -

Magasinering av böcker och tips på bokförvaring

Det är inte alltid lätt för en sann bokmal att bo i en liten lägenhet. Böcker är inte bara en fritidsaktivitet utan även högt uppskattade ägodelar för dem som läser mycket, även om de kanske inte ens öppnas på flera år.

Att göra sig av med en favoritbok kan kännas lite som att skiljas från en kär raritet som gått i arv i generationer. Dessvärre kan litteratur ta upp mycket mer utrymme än "väsentliga" saker som en säng, soffa eller matbord etc.

Om ditt hem inte känns som ett hem utan böcker, misströsta ej, hos oss på Ztorage kan du magasinera dina böcker tillfälligt eller göra plats för fler med våra smarta tips för bokförvaring för små bostäder!

Varför inte utnyttja oanvänt utrymme och göra om det till ett personligt bibliotek? En garderob blir en utmärkt bokhylla genom att lyft av dörren eller byta ut den mot en i glas.

Eller varför inte utnyttja hallen? En hall är oftast en korridor till något annat, här finns massa outnyttjad plats. Sätt upp hyllor från golv till tank och fyll dem med dina favorit romaner. Varför inte organisera den i färg istället för författare så blir det en kul inredningsdetalj på samma gång.

En öppen spis som inte används, blir en häftig bokhylla! Stapla böckerna på hög, men glöm såklart inte att torka bort eventuell gammal sot först!

Har du en öppen planlösning för vardagsrum och matsal? Använd bokhyllor till att strategiskt skärma av varje del för markera syfte, detta är också användbart för home staging- för att göra ditt hem mer attraktivt för försäljning. De flesta köpare vill tydligt kunna visualisera syftet för varje rum.

Oanvänt väggutrymme högt upp kanske kan bli en inbyggd hylla? Dessvärre krävs det lite mer jobb med dessa och du behöver kanske också investera i en stege för att ta dig upp och ner och sen har vi ju den lilla detaljen med bygglov...

Om det låter för krångligt så är sovrummet ett annat rum med oanvänd yta. Höj upp sängen och ordna med bohylla under! Eller varför inte en sänggavel med inbyggd hylla? Kistor eller en enkel bänk vid sängens ände fungerar också utmärkt som extra förvaring.

Det enklaste och mest effektiva sättet att förvara böcker är ju såklart digitalt, åtminstone så länge du bor i en liten lägenhet. Både Kindle och en surfplatta kan lagra tusentals böcker. Du har ditt bibliotek till hands när du vill till samma plats som en ynka pocket.

En läsplatta är kanske inte den mest kreativa förvaringslösningen för böcker, men om du bara har plats för några stycken, packa upp resten av din fysiska biblioteket och magasinera dem hos oss så länge. Du kan alltid ordna med ett flådigt bibliotek (tänk skönheten och odjuret) i din nästa, större lägenhet.

Hos oss är dina böcker i tryggt och säkert förvar.

Kontakta oss för att boka magasinering för dina böcker eller eventuella frågor.

facebooktwitterpinterestemail
Få förvaringstips och erbjudanden via mail - Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!