Vilket värde har din röra? Gästinlägg från Anordna

Anna Anordna -

Vilket värde har din röra? Gästinlägg från Anordna

Alla dina saker är värda något. Ibland är de värda något för dig personligen (känslomässigt värde), ibland är de värda något som någon annan har bestämt (saken har ett penningvärde tex guld, konst osv). Men inte bara det, varje sak tar även upp yta i ditt hem. Ytor som oftast är värda mer än själva prylen i sig. Tex i Stockholm är varje kvadrameteryta i snitt värd 70.000 kr. Har du en massa bråte som står och tar upp dessa kvadratmetrar så föreslår jag att du gör något åt det!

Här följer några tips:

  1. Ett helt rum fyllt med saker som ändå inte används (det kan vara ouppackade flyttlådor, oupphängda tavlor, barnens gamla saker). Om rummet är på 12 kvm skulle du kunna rensa ut rummet, flytta till något mindre och spara 840.000 kr...
  2. Andra alternativet är givetvis att du börjar använda rummet - eller den delen av rummet som just nu är belamrat med bråte - till något bättre. Gör ett smart arbetsrum eller ett mysigt gästrum, eller en walk-in-closet som ökar värdet både för er som familj i form av känslomässigt värde - men även i slutändan ökar värdet på bostaden vid en ev försäljning.
  3. Mitt bästa tips är att skänka saker man inte använder. Nästan alltid har sakerna mindre värde än man själv tror. Det känns också skönt att veta att pengarna går till välgörande ändamål och man slipper den oftast oerhört utdragna processen som en försäljning innebär. Men om det är känslomässiga värden som gamla fotoalbum så vill man förstås spara dem, och har man inte plats hemma så kan det verkligen vara ett tips att hyra ett förråd någonstans – som inte är för fuktigt eller för kallt då det ofta kan vara ett problem hos folk som t.ex vill spara böcker/papper i källaren.

Behöver du hjälp med hur du ska tänka i utrensningsprocessen? Kontakta mig!

Anna "Anordna" Hjärp

Anna Hjärp driver sin egna Organiseringskonsultfirma Anordna. Namnet Anordna syftar på "Anna ordnar", eftersom hon är bra på att ordna och organisera det mesta från fester till hela hem.

Anna@anordna.com
www.anordna.com

facebooktwitterpinterestemail
Få förvaringstips och erbjudanden via mail - Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!