Detoxa ditt hem i 2020 med Ztorage

Ztorage -

Detoxa ditt hem i 2020 med Ztorage

Vi är redan en bra bit in på år 2020 och även om det inte känns så, så närmar sig våren med stormsteg! Kanske har du hållit ditt nyårslöfte och spenderat januari och februari på detoxkur och nu redo och ta dig an ljusare tider med en lättare kropp och sinne?

Men det är inte bara kropp och själ som kan må bra av en ordentlig utrensning. Varför inte också ta och detoxa ditt hem med Ztorage?

Ett stökigt hem är varken bra för sinnet eller plånboken.

Gå igenom ett rum i taget och gör en snabb uppskattning av kostnaden för alla saker du inte använder. Till exempel, titta i sovrummet och överväg kostnaden för oanvända kläder och skor, olästa böcker, oanvända smycken eller oanvända hudvårdsprodukter som du har där. Alla leksaker som barnen tröttnat på eller vuxit ifrån är ett annat exempel. En annan kostnad att räkna på är allt utrymme som tas upp av oanvända saker som kunde användas till annat.

Att göra sig av med onödiga saker för att skapa behövligt utrymme inkluderar inte bara det fysiska utrymmet, utan också att släppa sentimentala objekt (dvs att kasta ex:ets t-shirt som du hållit fast även fast ni gjort slut för över ett år sen). Att göra sig av med onödiga materiella ting kan också ha stora känslomässiga fördelar. Oavsett om det är kläder eller högar med tidningar eller annat krimskrams. Ställ dig frågan, behöver du verkligen det här?

Kanske ska du sälja ditt hem framöver, det är ju inte svårt att lista ut att en rörigt hem är inte attraktivt för potentiella köpare! Detta inkluderar även att rensa röran som gömmer sig i garderober, badrumsskåp, köksskåp, och ditt skafferi- eftersom köparna definitivt kommer att öppna och titta där. Läs mer om hur du maxar värdet på ditt hem genom att homestyla för försäljning här!

Men nu tillbaka till hur du detoxar ditt hem från onödiga saker som både tar upp plats mentalt och fysiskt.

Först och främst; Dela upp det! Att ta sig an hela hemmet på en gång kommer sluta i katastrof, ta lite i taget. Sätt undan 15 min om dagen och börja med att rensa upp saker som papper och dokument. Lite mer tid krävs kanske till att skapa mer plats i garderoben. Men det viktigaste är att du begränsar dig och tar en sak i taget.

Sortera! Det som ska sparas, det som inte är ditt, det som kan skänkas eller säljas och det som ska slängas. Gör dig av med det som inte är ditt. Skänk eller sälj det saker du inte längre använder och släng det som det inte längre finns något hopp för.

Organisera det som ska sparas, hur ofta använder du det? Kan sorteras upp ytterligare. Saker du bara använder vintertid som till exempel julsaker, det kan lätt stuvas undan utom synhåll under de månaderna de inte används. Magasinera möbler som är stora och skrymmande. Skidkläder och utrustning eller varför inte hela sommargarderoben?

Hos oss på Ztorage erbjuder vi flexibla magasineringslösningar för alla typer av förvaring oavsett hur stor detox du bestämmer dig för att göra. Hos oss är dina saker i tryggt förvar så länge du behöver och våra logistiska partners DHL och Best är kvalitetssäkrade. Vi har förrådsanläggningar i Stockholm, Uppsala och nu också i Eskilstuna!

facebooktwitterpinterestemail
Få förvaringstips och erbjudanden via mail - Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!