Den ultimata guiden till självförvaring för studenter

Oliver -

Den ultimata guiden till självförvaring för studenter

Det sägs att de år du tillbringar på universitetet är några av de bästa i ditt liv. Du arbetar inte bara mot en examen som kommer att hjälpa dig att uppnå dina drömkarriärmål, utan du får också nya vänner, bor själv för första gången och skapar minnen som kommer att finnas kvar långt efter att du tagit examen.

På universitetet kan det kännas som om du ständigt flyttar - från studentrum till delade hus och tillbaka hem för semester och ledighet - vilket gör det svårt att veta var du ska förvara dina tillhörigheter. Självförvaring för studenter är ett alternativ som många väljer, men om du är nybörjare på självförvaring kan du behöva lite hjälp med att förstå hur allting fungerar.

Läs vår guide om självförvaring för studenter för att få reda på:

  • Om du behöver självförvaring
  • Topptips, tips om studentförvaring och vad du bör tänka på innan du flyttar in.
  • Hur självförvaring för studenter fungerar
  • Vilken storlek du behöver

Behöver du självförvaring?

Det är ingen hemlighet att det tyvärr ofta är ont om plats när det gäller studentbostäder. Ofta är dock dina föräldrar inte medvetna om detta faktum och kanske till och med ändrar ditt rum till ett kontor eller ett gym när du flyttar ut, vilket gör att du inte har någonstans att förvara dina extra tillhörigheter.

På samma sätt kan du vara osäker på vad du faktiskt behöver ta med dig till universitetet. Om du flyttar över hela landet kan du vara frestad att ta med dig allt du äger, men du kommer förmodligen inte att ha tillräckligt med utrymme för att förvara allt.

Visste du att rörighet och oordning är skadligt för din motivation och utveckling? En studie från Princeton Neuroscience Institute visade faktiskt att ju fler saker som finns i ditt synfält, desto mindre produktiv är du. Detta beror på att det finns mer som konkurrerar om din uppmärksamhet, vilket gör det svårare att fokusera och koncentrera sig.

Studentlivet är mycket enklare när du inte behöver ta med dig dina saker från hemmet till universitetet och tillbaka igen med några månaders mellanrum. Självförvaring erbjuder därför ett prisvärt och bekvämt alternativ när du vill rensa upp i ditt utrymme utan att behöva göra dig av med saker som du kanske behöver vid ett senare tillfälle.

En guide till självförvaring för studenter: våra bästa tips för studenter

Så vad ska du ta med dig?

Även om du kanske är frestad att ta med dig alla dina tillhörigheter till universitetet är det troligt att du inte behöver så mycket som du kanske tror! Här är våra bästa råd.

De bästa råden om vad du ska ta med dig kommer från studenterna själva. Här är några av deras förslag:

  • En torkskåp för att torka kläder i rummet.
  • Toalettpapper (för att undvika bråk om vems tur det är att köpa det!).
  • Något sentimentalt hemifrån - till exempel en favoritbild.
  • En cykel - för att du ska kunna ta dig fram lätt - det är också bra att se till att du får mycket motion och frisk luft.
  • Medicinska förnödenheter eller vitamintillskott för att undvika förkylningar och nybörjarinfluensa.
  • Skrivmateriel och böcker: förutom kursmaterial och läslistor behöver du köpa pennor, anteckningsblock, överstrykningspennor och annat skrivmaterial som du behöver för att hålla studierna på rätt spår - tänk på att det är bra på första skoldagen!
  • Viktiga dokument: Även om du inte nödvändigtvis behöver ditt födelsebevis eller dina provresultat behöver du ditt körkort eller pass som ID-handlingar och eventuella försäkringshandlingar för säkerhets skull.
  • Elektrisk utrustning: En bärbar dator är viktig för forskning, uppsatser och för att titta på Netflix i sängen en torsdagseftermiddag. Glöm skrivaren - du kan alltid använda skrivaren på campus om du blir desperat.
  • Kläder: Det största misstaget som de flesta studenter gör när de flyttar till universitetet? Ta inte med dig alla kläder du äger eftersom de inte får plats i den lilla garderoben, men se till att du har ett bra urval att välja mellan.
  • Toalettartiklar: Dessa är oumbärliga och glöm inte bort eventuella sjukvårdsprodukter som du kan behöva.
  • Köksutrustning: Även om de flesta universitetsboenden, särskilt på första året, utrustar dig med brödrost och vattenkokare, måste du investera i bestick, kastruller och porslin.
  • Förvarings- och arkiveringsartiklar: Från mappar till postfack, pennskålar till förvaringslådor - när du bor i ett litet utrymme måste du se till att du håller dig organiserad och investera i några ordentliga skrivbordsartiklar för att få ut det mesta av ditt rum.
  • Dekorationer: Att få dig att känna dig hemma på universitetet är avgörande för att du ska kunna komma in och känna dig bekväm i ditt nya hem. Du kan enkelt köpa billiga dekorationer för att få ditt rum att kännas mer som ditt eget, från juleljus till affischer, kuddar och filtar.

De bästa förvaringstips för studenter

För att få ut det mesta av ett så litet utrymme kan du fundera på hur du kan använda dig av förvaringstekniker - särskilt i köket och badrummet, där utrymmet troligen delas. Läs vidare för att få reda på våra bästa förvaringstips för studenter som sparar utrymme.

  1. Titta upp: När golvytan är begränsad kan du fundera på hur du kan få ut det mesta av det bortkastade väggutrymmet. Skoorganisatorer och krokar över dörren är perfekta för detta och är idealiska för att hålla handdukar och morgonrockar samt jackor och badrumsartiklar.
  2. Vakuumförpacka dina oanvända föremål: Medan allt du inte använder regelbundet kan placeras i ditt självförvaringsutrymme är dessa perfekt för de föremål som du inte kan skiljas från ännu. Från extra sängkläder till extra handdukar för gäster och till och med kläder - de minskar utrymmesbehovet, är lätta att använda och kan gömmas undan ovanpå garderober eller under sängar.
  3. Utnyttja saker som finns i din lägenhet eller ditt hus: Från att utnyttja gamla burkar för toalettartiklar i badrummet till att återanvända toalettpappersrullrullrören för att hålla ordning på kablarna, det finns många sätt att organisera ditt rum på en budget, du behöver bara tänka utanför boxen.
  4. Håll dina lådor snygga och organiserade: oavsett om du köper specialtillverkade lådindelare eller pysslar egna av gamla flingor eller skokartonger, så ser du genom att separera utrymmet i dina lådor till att du får ut det mesta av ditt utrymme samtidigt som du hjälper till att hålla reda på dina tillhörigheter.
  5. En plats för allt: Om allt i ditt rum har ett "hem" hjälper det till att hålla ditt utrymme snyggt och förhindrar att du tappar bort din favorittopp eller den där boken som du desperat behöver för din morgonföreläsning. Använd etiketter eller lådor i olika färger för att gruppera dina tillhörigheter.
  6. Vad du bör tänka på innan du flyttar in

    Innan du funderar på att hyra ett förråd bör du ställa dig följande frågor.

    Hur kommer jag att ta mig till min förvaringsenhet?

    Som student kanske du inte har tillgång till en bil eller har möjlighet att betala dyra taxiavgifter. Så när du bestämmer dig för ett förvaringsutrymme ska du se till att du lätt kan komma åt din enhet utan att det kostar för mycket pengar.

    När kan jag få tillgång till min självförvaringsenhet?

    När du kan komma åt din lagringsenhet beror helt och hållet på leverantören och den anläggning du använder. På Ready Steady Store har många av våra anläggningar till exempel tillgång dygnet runt, så oavsett när du behöver hämta dina saker kan du göra det. Observera att det kan finnas en liten extra avgift för detta i vissa av våra butiker, så du bör kontakta din lokala butik innan du bokar en enhet om detta är viktigt för dig.

    Ztorage hjälper dig

    Om du är student och behöver hjälp med dina saker kan du enkelt ta kontakt med oss på Ztorage så hjälper vi dig mer än gärna!

facebooktwitterpinterestemail
Få förvaringstips och erbjudanden via mail - Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!