Kampanj - Två gratismånader och fri upphämtning på utvalda förråd

Att välja land

Det finns en hel del olika faktorer att ha i åtanke när det kommer till att välja ett nytt land att flytta till, så det gäller att veta var man har sina prioriteringar. Är det viktigt med vädret? Språket? Kanske befolkningsmängd? Alla tycker vi olika kring vad som är viktigast, så här är Ztorages guide till vad du behöver tänka på inför att välja vilket land du ska flytta till - utan inbördes ordning! Om du är sugen på att flytta utomlands men osäker på vart har du hittat helt rätt.

Location, location, location

Location

Vill du vara nära Sverige eller vill du så långt bort i världen som möjligt? En aspekt som är viktig att tänka över innan man väljer den plats man ska flytta till är hur nära man vill ha till andra saker runtomkring. Du kanske har släkt i Colombia, vill resa runt i Sydostasien, vill ha nära hem till Sverige, eller så kanske den faktiska placeringen på kartan inte spelar någon roll alls.

Praktiska bekvämligheter

Praktiska bekvämligheter

Som svensk, och därmed EU- och EES-medborgare, är det väldigt smidigt att flytta inom Europa - inte nog med att det är nära nog att kunna åka hem med jämna mellanrum, men det finns även en hel del överenskommelser som underlättar för boende, arbete osv. Väljer du att flytta utanför Europa måste du vara förberedd på att det kan uppstå en hel del komplikationer och att det förmodligen kommer att involvera en hel del pappersarbete, t.ex. för att skaffa visum. Klicka här för att läsa mer om pass och visum. Någonting som du även kan vilja ha i åtanke är tillgång till vård och medicin; det finns många delar av världen där t.ex. fattigdom, glesbygd eller språksvårigheter kan bli hinder för din sjukvård. Klicka här för att läsa vår artikel om hälsa och mediciner.

Språk & kultur

Språk & kultur

En viktig aspekt med att flytta utomlands är den nya kultur som man kommer att befinna sig i. Även om du flyttar till något så nära svensk kultur som Norge, kommer du garanterat att stöta på kulturella skillnader. Vad är viktigt för dig - att det är helt nytt och främmande eller att det är mer bekvämt, och likt din hemkultur? Eller, är du ute efter att lära dig ett specifikt språk? Till exempel, om du är ute efter att lära dig franska, finns det många fler alternativ än bara Frankrike. Du kanske känner till att man talar franska i både Kanada och Schweiz, men visste du att det finns hela 21 länder i Afrika med franska som officiellt språk?

Ekonomi

Ekonomi

Det finns många olika aspekt av vad som göra olika platser olika ekonomiska. Exempelvis är det väldigt billigt med mat i Asien och dyrt med boende i USA, men om du vill kunna resa hem ofta är det billigare att flytta inom Europa. Klicka här för att läsa om levnadskostnader runt om i världen..

Omgivning, väder, klimat, natur

Omgivning, väder, klimat, natur

Det finns många olika aspekt av vad som göra olika platser olika ekonomiska. Fundera på hur du ställer dig till omgivning: värme vs. kyla, småstad vs. storstad, strand vs. berg, och så vidare. Finns det något som viktigt för dig att ha i din omgivning, och i så fall hur högt på prioriteringslistan hamnar det? Klicka här för att se hur temperaturen skiljer sig runt om i världen.

Lycka till och hoppas att ni hittar rätt här i världen!

Ztorage support
Osäker på
vad du behöver?
Prata med våra förvaringsexperter